Blog

Twentse Welle – Enschede
Gepubliceerd op: 1 september 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

In Enschede is het museum Twentse Welle gevestigd. Wij hebben het tijdens onze vakantie bezocht.

Voor wij binnen liepen genoten wij van de wandeling er naar toe. Een mooi oud gebouw in de wijk Roombeek. Op de straat staat aangeven dat je de goede kant op loopt. Als je van industrieel houdt dan is dit echt jouw museum.

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen, we kregen een audiotour mee en begonnen bij de ”Droom van het vliegen” expositie. De audio tour werd ingesproken met een mooi Twents accent. Wij zijn er echt van gaan houden.

Twentse welle, droom van het vliegen, expositie

Leonardo Da Vinci zijn ”structure of wing

Da Vinci zijn strucure of wing was te zien bij de expositie. Deze replica staat aan het begin van de zaal. Da Vinci bestudeerde veel vogels om op die manier een mechanische vleugel te kunnen reproduceren. hij gebruikte deze techniek op verschillende vliegtuigen. In deze eerste ruimte is er alle aandacht voor Da Vinci zijn ontwerpen.

Wij vervolgen onze weg en worden door een route geleid naar de glazen tunnel die ons een mooi zicht geeft op de onderkant van verschillende dieren.

Wilde dieren, museum, twentse welle

Een wilde blik vanaf boven.

Als wij aankomen in de immense zaal met heel veel dieren en een groot skelet, moeten we even bedenken waar we beginnen. Er is heel veel te zien, daardoor brengen wij geruime tijd door in deze zaal. Het aanbod van dieren is echt heel groot. Tot aan de huisdieren aan toe. Op een gegeven moment ontdekken wij ook de lades die open gemaakt kunnen worden. Ook daar tref je mooie objecten aan.

Hond, tanden, museum enschede

De grote tanden komen je tegemoet.

Als we uiteindelijk een ruimte verder gaan, zitten er weer midden in de vliegmachines. Het zweefvliegtuig van Otto Lilienthal vult de ruimte. Hij was immers de eerste mens die het lukte met een zweefvliegtuig te in de lucht te houden. al was het ”maar” 200 meter

Vliegtuig, Twense welle, vliegen

Zoekplaatje: Hoe klein kan je zijn?

Wij hebben ons heel goed vermaakt. Je moet soms even wat doordachter zijn dan wij, alle lades en deuren kunnen open en daar vind je echt de mooiste dingen. De gratis audiotour is erg handig. Het enige wat wij gemist hebben zijn de informatie teksten bij de voorwerpen in de vitrines.

  • Museumkaart geldig: Ja
  • Toegangsprijzen: 7,50 kids t/m 4 gratis.
  • Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 11.00 t/m 17.00
  • Toegankelijkheid: Er is een lift, alles leek ons rolstoelvriendelijk
  • Pin aanwezig: Ja
  • Honden toegestaan: Kan het niet vinden op de website. (vergeten op te letten)
  • Duur bezoek: wij zijn er bijna 2 uur geweest.
  • Voor de kinderen: Deze Zomer ” het zomer paspoort” . Kinderen kunnen knutselen in de fabriek.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest