De Buurderij – Assen
De Buurderij – Assen

het klinkt bijna romantisch, de nieuwe manier om eerlijk eten te kopen. Binnenkort kan dat in Assen. In deze blog lees jij de uitleg die ik kreeg tijdens een interview met Roely van Asselt. Zij is de drijvende kracht achter de Buurderij in Assen.

Roely kwam een oproep tegen dat ze iemand zochten om Buurderij-verantwoordelijke te worden bij Boeren&Buren. Deze internationale organisatie die in 2011 begon in Frankrijk heeft inmiddels in België, Duitsland en nu ook in Nederland vestigingen. Lokale boeren leveren eigen producten. De leden kunnen de producten afhalen in een centraal gelegen locatie. Doordat Roely zelf chronische ziektes heeft en al langere tijd let op de toevoegingen in haar eten en biologisch eet, leek haar dit op haar lijf geschreven, onder het genot van een kopje koffie vertelt Roely enthousiast over haar eigen onderneming.

Zij benaderd alle lokale boerderijen zelf, Roely belt ze op, of stuurt een kennismakingsmail om te vragen of zij interesse hebben in het leveren van producten. De leveranciers (boeren) krijgen vervolgens een eigen pagina op de website boerenenburen.nl. Ook de afnemers (buren) kunnen hier gratis een profiel aanmaken. Op deze manier weet je tijdens het bestellen al van welke boerderij jij iets afneemt.

boer en buren, lokale boeren, Assen

Afbeelding afkomstig van www.boerenburen.nl

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, vanaf september is het mogelijk om online je eten te bestellen, om het vervolgens zelf af te halen aan de Zevensterstraat 19 in Assen. Dit is de oude Vredeveldschool. In de oude Vredeveldschool zit nu een organisatie die startende ondernemers een podium wil geven, het heet de Groeiplek. Waardevol ondernemen hebben zij hoog in het vaandel, Roely wil graag dat de Buurderij zeker waardevol gaat worden voor Assen en omgeving. Bovendien kan het een ontmoetingsplek worden voor de lokale boeren, maar ook voor de Assenaren. Het sociale aspect spreekt Roely ook erg aan.

Als ik praat over producten is dat meer dan je wellicht in eerste instantie denkt. Naast vlees, eieren, (geiten)kaas en -melk kan je ook ambachtelijk gemaakt bier bestellen. Of tassen die gemaakt zijn van een geitenhuid. Zelfs kan je denken aan kaarsen. Of andere cadeautjes. In Assen zijn nog wel wensen wat betreft producten, als jij bijvoorbeeld honing, jam, bier of andere mooie biologische of ambachtelijke producten maakt meld je dan aan.

Het afhalen van de bestelde items kan elke zaterdag tussen 09.00 – 11.00 uur. Ook goed om te weten, je betaald alles online. Bij het afhalen hoef je dus geen geld of pin pas mee te nemen.

In het duurzaamheidcentrum in Assen zijn twee informatiemarkten gepland om informatie te ontvangen en Roely te ontmoeten. Op 25 oktober 2017 is de eerste markt. 27 december, in de kerstvakantie de tweede. Beide keren kan je tussen 13.00 – 16.00 terecht.

Om alvast wat meer te weten te komen en de openingsdata niet te missen kan je haar volgen op Facebook & Instagram: @Boerenenburenbuurderij. Een kijkje nemen op de website kan ook www.boerenburen.nl . Daar kan je op de landkaart voor Assen kiezen en je aanmelden. Kijk ook even als jij in een andere regio woont of er in jouw buurt al een Buurderij is.

 

Geef een reactie

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jaaroverzicht Interviews – jajofotografie - […] Interview Roely – De Buurderij […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest