Tips voor Drenthe
Tips voor Drenthe

Het lijkt het me leuk om wat tips te delen met jullie. Deze tips zijn uit mijn eigen provincie: Drenthe.

Tip 1: Het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Dit interactieve museum is zeker voor de jeugd een echte aanrader. Wij, zonder kids, hebben ons hier ook zeker goed vermaakt. Jij mag namelijk zelf voor rechter spelen. Je beoordeeld verschillende zaken die in de ”rechtzaal” afgespeeld worden. Ook ga je terug in de tijd, Veenhuizen is een bijzonder dorp. Veenhuizen is het decor voor het Pauperparadijs, in het museum is er ruim aandacht voor.

Bezoek adres:

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

Het gevangenis museum – Veenhuizen < linkje naar volledige blog.

Rode pannen, Gevangenismuseum, Rondleiding, Museum

De Rode Pannen.

Tip 2 Veenpark – Barger compas.

Wij bezochten dit leuke openlucht museum twee zomers geleden. Je stapt hier in een treintje die je naar de turfafgraving brengt. Vervolgens kan je met de boot terug naar heel lang geleden. De plaggenhut staat hier symbool voor. Een bezoek aan de molen, oude school of klompenmaker zijn ook zeker de moeite waard. Het binnenkijken in de huizen van (over)grootouders is ook erg leuk. Een bezoek aan dit park gaat je echt verassen.

Bezoek adres:

Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum

Veenpark – Barger compas << Linkje naar volledig blog

20150715_140926

plaggenhut

Tip 3 Wandelen / Fietsen op de heide

Drenthe kent hele mooie fietsroutes over de heide. Het Balloërveld is bij uitstek geschikt om mee te nemen in je fietsroute. Door de knooppunten kan je de fietsroute makkelijk zelf samenstellen.

Ook wandelend kan je veel kanten op in Drenthe. Op het Balloërveld kan je verschillende geocache wandelingen lopen. Je komt dan op de mooiste plekjes. Maar ook de gekleurde paaltjes leiden je over het mooie veld.

Een wandeling bij kamp Westerbork is erg de moeite waard. Het Melkwegpad neemt je mee door het sterrenstelsel. Als je deze helemaal uitloopt kom je bij de radiosterrenwacht. De imposante schotels zie je tot in de verte staan.

Een bezoek aan het kampterrein is zeer indrukwekkend.

Het Mantingerveld is ook prachtig. Je kan daar tussen de kuddes koeien en schapen je pad vinden. In deze periode staat de heide prachtig te bloeien.

dsc02710

Kamp Westerbork

Heide, zonsondergang. Drenthe

Mantingerveld

Tip 4 Bezoek Assen.

Onlangs vulde ik de woonplaats tag in over Assen. Je kan het Drents Museum bezoeken. Momenteel is hier een mooie expositie te zien. The Great Liao. Voor de kids is er ”Codename energy” te bezoeken. Vanuit het Drents Museum kan je even kijken bij Bartje en via het Drents archief weer terug lopen naar de brink. Of door de Gouveneurstuin een wandeling maken.

Assen heeft het prachtige Asserbos. Op de markt kan je een heerlijk hapje eten of lekker een drankje drinken in de zon. Bijna ieder weekend is er wel iets te doen op het TT-circuit, daar kan je een kijkje nemen en een beetje racesfeer opsnuiven.

Hier het linkje naar de welkom in Assen tag

Welkom in Assen

De vaart in Assen

Geef een reactie

11 Reacties

 1. Joanne

  Westerbork is inderdaad heel interessant en indrukwekkend!

  Antwoord
 2. Door Suzanne

  Drenthe is mooi! Sinds ik met het Jacobspad Drenthe doorkruis, leer ik de provincie steeds wat beter kennen. Leuk artikel en terechte promotie!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Bedankt voor je leuke reactie. Goed om te lezen dat jij Drenthe ook mooi vind. Ik moet denk ik weer even bij lezen over je gelopen etappes.

   Antwoord
 3. laylabloglife

  Hiervoor had ik nog nooit van deze plek gehoord. Her lijkt super leuk en misschien ga ik er wel eens naartoe xx Bedankt voor de kleine ‘tips’

  Antwoord
 4. Kimberly

  bedankt voor de inspirerende tips! Drenthe is sowieso een hele mooie provincie!

  Antwoord
 5. Nicole Orriëns

  Wat leuk allemaal. Zo’n gevangenis bezoeken lijkt me vooral heel bijzonder!

  Antwoord
 6. Sandy

  Mooie tips! Als mijn zoontje wat ouder is wil ik hem wel eens meenemen naar Westerbork. Maar eerst nog een paar jaartjes wachten, hij is net 6 ^_^ Je foto’s bij het artikel vind ik erg mooi!

  Antwoord
 7. Kim

  Heee wat leuk zeg! Altijd leuk om reistips te lezen.. Ben altijd op zoek naar nieuwe plekjes om te ontdekken. Hoewel Drenthe soms een beetje een stoffig imago heeft, geef jij echt super leuke tips! Ik ga deze zeker op mijn to-do-lijstje zetten 🙂

  Antwoord
 8. Sofie Katelijne

  Ben er nog nooit geweest maar er al veel goeds over geboord en wil bijgevolg zeker ooit eens gaan!

  Antwoord
 9. svanelven

  Wat een leuke blog! Klinkt allemaal superleuk/interessant. Ga deze tips zeker onthouden.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest