Wandelen – tag
Wandelen – tag

Dankzij Vera wandelt is er nu een wandel tag. Deze heb ik ingevuld. Wandel jij ook graag? Onderaan de pagina vind je de link naar het origineel. Je kan hem overnemen en publiceren op jouw eigen blog.

Waarom wandel je?
Vooral voor de ontspanning, mijn wandelingen zijn meestal rondjes van 5 a 6 km.

Wanneer wandel je?

Het liefst ’s avonds. Na het eten lekker even naar buiten en als we dan weer thuis komen smaakt de koffie extra lekker.

Waar wandel je het liefst?

Ik houd van afwisseling, soms loop ik het natuurgebied in achter ons huis en soms loop ik een rondje door het centrum. Ook wandelen voor een geocache in het bos vind ik erg leuk. Daar moet je heel vaak extra op je omgeving letten zodat je de aanwijzingen vind die je naar de volgende waypoint brengt. Deze vorm van wandelen vind ik echt heel leuk.

Geocache, wandeltag, spiegeltje

Tijdens een geocache wandeling. Spiegeltje nodig om een aanwijzing te vinden.

Wandel je alleen of samen?

Meestal samen, maar alleen is ook geen probleem. Dan neem ik mijn fotocamera mee en ga ik vanzelf op in de omgeving.

Als ik samen ga dan meestal met vriendinnen, je kan lekker kletsen tijdens het lopen je laat de verhalen een achter in de lucht. Het ruimt meestal wel lekker op in je hoofd.

Maar ook gaat mijn man wel eens mee.

Wat is voor jou het perfecte wandelweer?

Het liefst droog, lekker zonnetje en niet te warm. Maar ’s avonds tijdens een zomerse zonsondergang is het ook heerlijk lopen.

znsondergang, wandeltag, heide

Zonsondergang op de heide

Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?

Mijn fotocamera en soms een flesje water.

Wat is jouw wandeltempo?

Als ik ga lopen vind ik het leuk om het middels een wandel-app de afstanden bij te houden. Naar tempo kijk ik eigenlijk nooit heel specifiek, maar het kan wel. Als ik 5 km in 1 uur kan lopen vind ik het wel leuk. Ik gebruik Runkeeper om dit bij te houden.

Wandel tag (6)

Mijn tempo van de laatste wandeling

Op welke schoenen wandel je?

McKinley wandelschoenen gekocht bij de Intersport. Geen idee in welke categorie ze vallen heel eerlijk gezegd. Ze lopen erg lekker, zijn niet zwaar en mijn zooltjes passen er goed in.

Wandelschoenen, intersport, wandeltag

Wandel je het liefst verhard of onverhard?

De combinatie is goed. Wat ik ook leuk vind zijn verassingen onderweg. Leuke bruggetjes, houten vlonders, bijzondere dingen. Als ik over de heide loop is het leuker om een onverharde weg te hebben. Als ik voor een rondje centrum kies, neem ik dus verharde wegen.

Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?

Als we voldaan weer thuis komen, het liefst met wat leuke foto’s.

Geef de wandeltag door

Iedereen die het leuk vindt om deze tag over te nemen doe dat vooral. De credits voor deze tag gaan naar Vera Wandelt bezoek haar blog, of wandel mee op Facebook.

Heide, zonsondergang. Drenthe

Tijdens een wandeling over de heide.

lutterzand, wandelen, wandeltag

De wandeling over het Lutterzand was erg gaaf.

Geef een reactie

6 Reacties

 1. Jelly Bijker

  Leuk verhaal, wandelen geeft veel ontspanning en vooral als je ergens in alle rust bent. Dat zijn vaak meer plaatsen dan je vooraf denkt. Ongemerkt loop je ook nog best veel km.
  Blijf lekker de wandelschoenen aantrekken en trek er vrolijk op uit.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Heerlijk om er uit te gaan. Je loopt idd snel een aantal kilometers. Dat geeft een goed gevoel. 💖

   Antwoord
 2. verawandelt

  Dag Jeanine, wat ontzettend leuk dat je de Wandelen-Tag ook hebt ingevuld. Leuk om jouw wandelervaringen te lezen gecombineerd met weer prachtige foto’s. Ik hoop niet dat je alle wandelingen op die mooie roze laarsjes loopt 😉 Fijne zondagavond. Groeten Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Hallo Vera. Mijn roze laarsjes draag inderdaad niet voor de wandelingen. 🤣 Ze zien me al lopen in het bos.. Graag gedaan, ik vond het erg leuk om in te vullen. Jij ook een fijne avond. Groetjes Jeanine.

   Antwoord
 3. cgboogaard

  Prachtige foto’s van de natuur! Ik zou ook graag meer in heide lopen maar helaas is het niet echt dichtbij waar ik woon. Leuk dat jij de geocaches zo leuk vindt. Ik heb er eentje gedaan met mijn gezin en vond het ook leuk maar soms ook best lastig haha. Ik wandel ook graag en heb de tag ook al ingevuld. Op naar nog meercwandelplezier 😊

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Bedankt voor je reactie. Wat jammer dat je er niet dicht bij de heide woont, het is zeker nu echt prachtig in bloei. Geocachen vinden wij echt een feestje om te doen, maar zeker ook moeilijk soms, frustrerend genoeg. Leuk dat jij de tag ook hebt ingevuld. Ik ga even naar je blog om te lezen. Fijne avond. Groet Jeanine.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Augustus was een prachtige wandelmaand – Vera Wandelt - […] Jajofotografie: Wandelen-tag  […]
 2. Wandelen-tag | Mari Wandelt - […] Wandelen-tag van Jajofotografie. […]
 3. Wandelen-Tag   – Vera Wandelt - […] Jajofotografie: Wandelen-tag  […]
 4. Wandelen-tag - Henk-Jan van der Klis - […] Wandelen-tag van Jajofotografie. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest