Welkom is Assen – Tag
Welkom is Assen – Tag

Deze kans om iets over Assen te vertellen laat ik niet liggen. Ik volg de blog van Northflix nu een tijdje en zag daar deze leuke woonplaats tag. Hieronder vind je mijn meningen, gevoelens en liefde voor Assen. Veel plezier.

Wie ben je en wat is je connectie met Assen?

Mijn naam is Jeanine, geboren en getogen in Assen. Dat betekent dat ik al 31 jaar in Assen woon, werk, schrijf en fotografeer.

Wat maakt Assen een fijne (woon)plaats?

Assen heeft alles, elke wijk heeft een winkelcentrum zodat je niet altijd de stad in moet. De hele stad is goed te doen op de fiets. We hebben sinds deze maand weer een bevaarbaar kanaal dus bootjes liefhebbers kom naar Assen en meer aan. Er is veel te doen, leuke terrassen en een klein stadspark waar regelmatig wat te doen is. Een mooi theater met bioscoop en bibliotheek. Er is een zwemplas waar elk jaar een beachvolleybaltoernooi is en het bevrijdingsfestival word gehouden.

Als klap op de vuurpijl hebben wij ieder jaar veel evenementen op het TT-circuit. De MotoGP komt jaarlijks weer trouw naar het Circuit. Ook de Superbike en Gamma Racing Day zijn toffe events die daar plaats vinden.

Gamma racing day Assen

Hier sta ik tijdens de Gamma Racing Day 2016 naast de (replica) motor van Valentino Rossi.

Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?

Wat ik mis: Veel winkels in het stadcentrum. Gratis parkeerplekken in datzelfde centrum.

Wat zou ander kunnen:

Dingen die anders kunnen zijn, het maaibeleid. Daar is in Assen al genoeg over gezegd en geschreven. De gemeente maait de bermen en groenstroken nu niet vaak genoeg, het lijkt daarom vaak rommelig. Bovendien zie ik bij het uitrijden van mijn woonwijk het fietspad amper. Ook is het voor hooikoortspatiënten (zoals ik) wel afzien dat alle grassoorten rijkelijk tot bloei komen Hatsjoe!

Een ander ding is het betaald parkeren helaas is het betaald parkeren nu overal in Assen een feit. Het winkelaanbod slinkt ook. Wij hebben, of liever hadden, een mooi winkelgebied waar elk pand bezet was. Tegenwoordig loopt er veel leeg. De winkelcentra in de wijken zijn beter gevuld. En het parkeren is daar gratis. Wel ben ik altijd blij om te zien dat de terrassen op de markt vol zitten als er 1 zonnestraal is daar is het altijd gezellig.

wat irriteert je: Alles hierboven, behalve de volle terrassen.

Assen Stad Promotie

’t Forum. Het winkelcentrum wat erg leeg loopt.

Wat vind je het mooiste gebouw?

Het mooiste gebouw is het Drents Museum. Het staat prachtig op de brink, er zijn onlangs bankjes en nieuwe wandelpaden aangelegd. Daar kan je nu heerlijk zitten en genieten van de zon. In het Drents Museum vind je nu ook een toffe expositie, ik schreef een blog over The Great Liao.

Rijksbouwkundige’ Jacobus van Lokhorst was verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe provinciehuis van Drenthe vanaf 1882. Zelf hield hij zich vooral bezig met de voorgevel aan de Brink. Overdreven veel beeldhouwwerk vond hij niet zo passen bij het karakter van Drenthe. Wat er wel te zien is, valt daardoor extra op. Vooral de Germaan op de top van de gevel. De in een beestenvel gehulde ‘oer-Drent’ heeft in zijn linkerhand de speer van de oorlogsgod Wodan en in zijn rechterhand de hamer van Donar, de god van donder en bliksem. Deze heldhaftige figuur attendeert elke voorbijganger op de ouderdom van de provincie Drenthe. Het beeld is gemaakt in het atelier van Pierre Cuypers, de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. (bron: Website Drents-museum)

Ook is de kazerne in Assen echt mooi, en karakteristiek voor Assen. (helaas geen foto) Dat word ook wel eens hoog tijd. 😉

Bankjes bij het Drents Museum.

De bankjes voor het Drents Museum

Vrijmarkt voor het Drents Museum.

Tijdens koningsdag is er een grote vrijmarkt voor het Drents Museum

Wat vind je de mooiste plek?

Het mooiste plekje in Assen is de waterpomp aan de Kloosterstraat. Ook de omliggende gebouwen zijn erg mooi. Het is onderdeel van het Drents Museum. De stenen zijn ook echt heel gaaf vind ik.

Waterpomp aan de Kloosterstraat

Waterpomp aan de Kloosterstraat

 

– Wat vind je de lelijkste plek?

Tja, iets waar ik geen foto’s van heb. Wat is lelijk… Kan het even niet bedenken.

Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Assen?

Om het een beetje zomers te  houden heb ik een coupe ijs met koffie smaak gehad bij Coffee & Tasty. Ze hebben een breed assortiment aan koffie en thee. Een high tea behoort ook tot de mogelijkheden. Deze ijscoupe heb ik gewonnen tijdens een Facebook actie van Coffee & Tasty omtrent de Asserstadsloop. <– Ook een leuk evenement in Assen.

Coffee & Tasty Assen

Dit is toch onweerstaanbaar!….. Man lief had wel een koffie. Die vond hij erg lekker.

 

Wat is de leukste plek om te lunchen?

Plein 10, ik denk dat elke Assenaar deze plek zal roepen als je even lekker wil zitten met een verse jus of (ook lekkere koffie specialiteiten) met een tosti en/of ijsje. Dit jaar bestaat plein 10 vijftien jaar. Onlangs hadden ze een actie op FB dat ze elk uur een ijsje gingen weggeven. Je vindt ze aan het koopmansplein. Het adres is: Forum 10

– Waar ga je graag uit eten?

The Crazy Old Dutch is één van onze favorieten. Ze hebben een leuk terras en heerlijke biertjes op de tap. Maar ook zeker lekker eten. Elk seizoen staat er iets anders op de kaart. Wij genieten daar altijd volop. Het adres is: Markt 15A

Als ik met een vriendin ga eten dan komen we vaak uit bij Yume, het sushi restaurant in Assen. Adres: van Riebeeckstraat 5. In de volksmond staat hij op het Veemarktterrein.

Plankje sushi in Assen

Sushi..

 

– Stel: Je wandelt door Assen en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Voor een patatje ga ik naar Julio Menotti daar hebben ze puntzakken boerenfriet. Tijdens de TT-week is het altijd een vaste stop, aan de foto zie je dat wij dan niet de enige zijn met het idee. Het adres is: Kleine Marktstraat 14

Patatzakjes tijdens TT-Assen

TT-Toestanden bij Julio Menotti

Ik stel dan even dat het een avondwandeling is. Dan haal ik een ijsje bij Toscana aan de brink 10 in Assen, deze ijssalon is tot 22.00 uur open. de keuze is er echt enorm, echte verwennerij tijdens een avond wandeling. De bankjes voor het museum kan je dan even uitproberen, door daar je ijsje te eten.

Wat is je favoriete winkel?

Warenhuis Vanderveen. Alles onder één dak. Je vindt hier de VVV, Trendhopper, Intertoys, Intersport, Bruna, kledingzaken, bloemenzaak, kaas en vlees. Dan vergeet ik nog de pipoos en vast nog veel meer.

Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Assen, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

We hebben een stoottroepen museum in Assen. Belachelijk maar waar ik ben daar nog nooit geweest. Die staat heel hoog op mijn to-do-lijstje.

Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Assen /de gemeente Assen ontdekken. Wat laat je ze zien?

Het Asserbos zou ik laten zien, op de foto hieronder zie je de Hoofdlaan, deze loopt door het Asserbos. Ik zou dan gaan koffie drinken in het Duurzaamheidcentrum in het zelfde Asserbos.

Hoofdlaan, bomen, fietspad

Als je de hoofdlaan uitrijdt kom je in het centrum uit.

Maar uiteraard zou ik ook een bezoek brengen aan het TT-circuit en het Drents Museum. Maar ook het mooie natuurgebied in mijn ”achtertuin” het poepenhemeltje. Of naar onze recreatie plas, de Baggelhuizerplas.

Winter, Assen, natuurgebied

Prachtig in de winter, bij het poepenhemeltje

Zonsondergang Assen

Zonsondergang bij de Baggelhuizerplas.

Welkom in Assen!

Geef een reactie

9 Reacties

 1. Carmen

  Leuk om het ook vanuit een andere assenaar te lezen! Hmm die pomp kraan moet ik ook maar eens opzoeken!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   In het overzicht zag ik al dat jij ook één geschreven had. Die heb ik bewust nog niet gelezen. Dat ga ik nu doen. Leuk om een blogger uit Assen hier te “ontmoeten” groetjes, Jeanine.

   Antwoord
 2. Northflix

  Super leuk om te lezen! Ik ben altijd eerder geneigd naar Groningen of Leeuwarden te rijden dan naar Assen, maar nu ik Assen door jouw ogen zie/met je prachtige foto’s krijg ik spontaan zin om er naartoe te gaan.
  Het Drents Museum is zeker een plaatje! Die trap (binnen) is volgens mij ook heel populair op Instagram.
  Ik heb nu trouwens spontaan zin in patat. Haha.
  Dankjewel voor je invulling! Ik neem hem mee in het overzicht!

  Antwoord
 3. 31flowers

  Wat leuk! Ik heb in Assen gewerkt, bij de gemeente, dus herken wel dingen. Bij plein 10 heb ik een aantal keer gezeten! Leuk om je stuk te lezen!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Echt waar? Wat een leuk toeval. Dan is zo’n woonplaats tag wel meteen herkenbaar.

   Antwoord
 4. Melody62

  Hoioi, kom hier binnenvallen vanaf Marije’s blog… Al ben ik dan geen Assene van geboorte, ik woon er straks 10 jaar, voel me er prima thuis.

  Ik weet nog niet of ik deze tag ga invullen omdat ik zelden tot nooit in de stad kom…. maar de antwoorden die jij geeft, daar herken ik me dan deels wel in…

  Fijn een Assense blogster te ontdekken!!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Leuk dat je mij gevonden hebt. Super om een blogster uit Assen digitaal te ontmoeten.

   Je kan de tag invullen over de gemeente Assen. Fijn dat je je wel herkent in de antwoorden.

   Ik ga je volgen. Heb je ook Instagram of een fb pagina?

   Groetjes Jeanine.

   Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Leuke tip Bart. Ik heb ze even bekeken. Het zijn leuke wandelingen.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Summertime – Tag – jajofotografie - […] Vind je het leuk om deze tag ook in te vullen, dan kan je de vragen overnemen en ook…
 2. Welkom in Assen – Melody Music - […] mij want op de meeste vragen kan ik niet antwoorden..” Via Marije echter kwam ik terecht bij Jeanine die in…
 3. Tips voor Drenthe – jajofotografie - […] Hier het linkje naar de welkom in Assen tag […]
 4. The American Dream – Assen – jajofotografie - […] De expositie The American Dream kan je bezoeken tot 27 mei 2018. Als je toch in Assen bent heb…
 5. Welkom in Mechelen | Tag – Writings by Amelie - […] blog JaJo Fotografie en werd verzonnen door de blog Northflix. Lees zeker de ingevulde versie van JaJo Fotografie en…
 6. Monumentaal Assen – jajofotografie - […] blijft ”owja” en ”kijk dit dan” roepen. Als niet Assenaar kan je mijn blog ” Welkom in Assen” lezen.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest