Codename Energy – Assen

Hoeveel fossiele brandstof is er nog? Hoe was dat vroeger. Wat doen we nu? en hoe zal het ”later” zijn. Op deze vragen krijg je antwoord in de super interactieve tentoonstelling ” Codename Energy ”.

Speciaal voor jong, maar zeker ook goed voor oud. Hier word je bewust gemaakt hoe wij omgaan met energie. Bij binnenkomst word je hartelijk welkom geheten door twee laboranten die je graag meenemen door het energy lab. gedurende je bezoek moet je raadsels oplossen, kan je bellen met het verleden en een kijkje nemen in de toekomst. Als je dit allemaal goed doet krijg je codes, die kan je opschrijven in je speciale boekje die je ontvangt bij binnenkomst.

ouderwese telefoon, codename energy, Assen
Met deze tijdtelefoon bel je met 1950.

Bel eens met het verleden, je hoort via de tijdtelefoon hoe het leven met energie in 1950 was, maar ook hoe het er in 1990 aan toe ging. Ook kan je via de tijdlijn die aan de muur hangt, een goed beeld krijgen hoe het verloop is gegaan. Er is ruim aandacht voor de geschiedenis in Drenthe, Bijvoorbeeld het turf afgraven, zoals ze ook in het Veenpark doen. De kinderen in die tijd werkten al op jonge leeftijd in het veen.

Onderweg kwamen wij groene en blauwe buis uiteinden tegen. Het begin hadden we even gemist, maar het werd al snel duidelijk dat wij op afstand met elkaar konden communiceren, dit leek ons ook wel handig voor in huis. Groen voor de badkamer, blauw voor de bijkeuken.

Communicatie systeem, code neem energy, drents museum
Het begin van het communicatie systeem.

De spellen werden door manlief met veel plezier gedaan, niet eens in 1x foutloos. Dus lijkt het voor mij ook leerzaam voor de ”oudere” mens. Je word echt even met de neus op de feiten gedrukt. Welke energievormen zijn er. Hoe, welke en hoeveel gebruiken we nu echt? Na het (uiteindelijk) goed invullen kregen we weer een stukje code.

Codename energy, Drents museum, enegrie,
Op deze interactieve tafel kom je erachter, welke en hoeveel energie we gebruiken.

Nu er in Frankrijk weer gefietst word is het ”wattage trappen” ook weer aan de orde van de dag. Ze hadden een erg mooi en sprekend voorbeeld over het wattages fietsen. Je kan hier je eigen kracht ook nog even meten, wij waren hier echt goed als team! (vonden we zelf…) De bovenbenen van deze baanwielrenner zijn echt enorm, echter kreeg hij met erg veel moeite een broodrooster aan de praat. Kan je nagaan hoeveel energie dat vraagt.

wattage fietsen, drents museum, codename energy
700 watt kunnen fietsen, kijk eens naar de bovenbenen.

Aan het einde van de expo mag je je verzamelde codes ingeven en komt er nog een wijze les van de laboranten. Ik ga niks weggeven, die code mag je zelf kraken!

Deze expositie is goed te combinerem met ” The Great Liao” Daar is een familieroute aanwezig.

Wij bevelen deze expositie echt aan, aan gezinnen met kind(eren), de kids zijn bezig en leren er veel. Het stukje geschiedenis in combinatie met de toekomst maakt deze tentoonstelling erg compleet.  Ook voor de ouders gaat er vast een lichtje branden.

  • Museumjaarkaart geldig: Ja
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
    in de zomervakantie ook open op maandag 10, 17, 24 en  31 juli + 7, 14, 21, 28 augustus
  • Toegankelijkheid: Uitgebreide info >> Toegankelijkheid
  • Pin aanwezig: Ja
  • Honden toegestaan: Geregistreerde hulp- en geleidehonden zijn van harte welkom in het museum.
  • Duur bezoek: vergeten bij te houden..
  • Voor de ouders: Het plezier van de kinderen. 😉

 

 

 

3 gedachten over “Codename Energy – Assen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: