Blog

Analoge lens – Camera
Gepubliceerd op: 26 juni 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Een cadeautje, dat kreeg ik van een oud collega. Er lag een analoge Pentax camera te verstoffen in huis. Heb jij daar belang bij? Mijn antwoord was ja! Ik had ergens gelezen dat de analoge lens door een verloopstukje op je ”moderne” camera geplaatst kan worden.

Nadat ik de camera had opgehaald heb ik geprobeerd op hem aan de praat te krijgen, de batterijen zaten er nog in en dat deed hem niet goed. Toch wil ik nog proberen of ik hem kan gebruiken. Hoe cool is het om met een rolletje naar de winkel om vervolgens een paar dagen te moeten wachten op resultaat.

Mijn verloopstukje heb ik laten bestellen bij de fotoshop. Ook daar moest ik, met al mijn ongeduld een paar dagen op wachten. Toen ik hem eenmaal had en het werkte allemaal kon ik aan de slag. Handmatig alles instellen op de lens, deze lens heeft geen connectie met de camera. Even oefenen was hier wel nodig.

Analoge lens, Sony, camera, scherpte diepte.

Mijn moeder en manlief staan model voor mijn testjes.

Analoge lens, camera, Sony

Het verschil in scherpte diepte

Het is heel gek dat je inmiddels gewent bent om op je camera al de instellingen aan te passen, dat nu ineens niet meer werkt. Draaien aan de lens is de enige optie. De actie foto’s moeten nog even op zich laten wachten. Maar een portret lukt dus wel.

Wel moet ik dit regelmatig doen om het eigen te maken. Dus af en toe kies ik gewoon bewust die lens om even mee te spelen.

Analoge lens, wiolken, blauwe lucht, sony

Ook voor de natuur kan hij mee in de tas

Ik ben echt heel erg blij met dit cadeautje. Binnenkort laat ik meer foto’s zien. ben van plan het 1 en ander uit te proberen. Spannend hé?.. 😉 Tot snel!

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

6 Reacties

 1. Jelly Bijker

  Veel succes en plezier met het uitproberen, worden vast weer hele mooie foto’s. Kijk er naar uit.

  Antwoord
 2. moois van me

  Zo heb ik jaren gefotografeerd 😀 . Ik krijg zin om mijn oud gerief nog eens op te diepen als ik dit lees 🙂

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Als je het “oude” spul nog hebt liggen oude ik dat zeker eens gaan bekijken. Ik vind het erg leuk.

   Groet Jeanine,

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest