Blog

Analoge lens – Camera
Gepubliceerd op: 26 juni 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Een cadeautje, dat kreeg ik van een oud collega. Er lag een analoge Pentax camera te verstoffen in huis. Heb jij daar belang bij? Mijn antwoord was ja! Ik had ergens gelezen dat de analoge lens door een verloopstukje op je ”moderne” camera geplaatst kan worden.

Nadat ik de camera had opgehaald heb ik geprobeerd op hem aan de praat te krijgen, de batterijen zaten er nog in en dat deed hem niet goed. Toch wil ik nog proberen of ik hem kan gebruiken. Hoe cool is het om met een rolletje naar de winkel om vervolgens een paar dagen te moeten wachten op resultaat.

Mijn verloopstukje heb ik laten bestellen bij de fotoshop. Ook daar moest ik, met al mijn ongeduld een paar dagen op wachten. Toen ik hem eenmaal had en het werkte allemaal kon ik aan de slag. Handmatig alles instellen op de lens, deze lens heeft geen connectie met de camera. Even oefenen was hier wel nodig.

Analoge lens, Sony, camera, scherpte diepte.

Mijn moeder en manlief staan model voor mijn testjes.

Analoge lens, camera, Sony

Het verschil in scherpte diepte

Het is heel gek dat je inmiddels gewent bent om op je camera al de instellingen aan te passen, dat nu ineens niet meer werkt. Draaien aan de lens is de enige optie. De actie foto’s moeten nog even op zich laten wachten. Maar een portret lukt dus wel.

Wel moet ik dit regelmatig doen om het eigen te maken. Dus af en toe kies ik gewoon bewust die lens om even mee te spelen.

Analoge lens, wiolken, blauwe lucht, sony

Ook voor de natuur kan hij mee in de tas

Ik ben echt heel erg blij met dit cadeautje. Binnenkort laat ik meer foto’s zien. ben van plan het 1 en ander uit te proberen. Spannend hé?.. 😉 Tot snel!

 

 

 

Geef een reactie

6 Reacties

 1. Jelly Bijker

  Veel succes en plezier met het uitproberen, worden vast weer hele mooie foto’s. Kijk er naar uit.

  Antwoord
 2. moois van me

  Zo heb ik jaren gefotografeerd 😀 . Ik krijg zin om mijn oud gerief nog eens op te diepen als ik dit lees 🙂

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Als je het “oude” spul nog hebt liggen oude ik dat zeker eens gaan bekijken. Ik vind het erg leuk.

   Groet Jeanine,

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest