Analoge lens – Camera

Een cadeautje, dat kreeg ik van een oud collega. Er lag een analoge Pentax camera te verstoffen in huis. Heb jij daar belang bij? Mijn antwoord was ja! Ik had ergens gelezen dat de analoge lens door een verloopstukje op je ”moderne” camera geplaatst kan worden.

Nadat ik de camera had opgehaald heb ik geprobeerd op hem aan de praat te krijgen, de batterijen zaten er nog in en dat deed hem niet goed. Toch wil ik nog proberen of ik hem kan gebruiken. Hoe cool is het om met een rolletje naar de winkel om vervolgens een paar dagen te moeten wachten op resultaat.

Mijn verloopstukje heb ik laten bestellen bij de fotoshop. Ook daar moest ik, met al mijn ongeduld een paar dagen op wachten. Toen ik hem eenmaal had en het werkte allemaal kon ik aan de slag. Handmatig alles instellen op de lens, deze lens heeft geen connectie met de camera. Even oefenen was hier wel nodig.

Analoge lens, Sony, camera, scherpte diepte.
Mijn moeder en manlief staan model voor mijn testjes.
Analoge lens, camera, Sony
Het verschil in scherpte diepte

Het is heel gek dat je inmiddels gewent bent om op je camera al de instellingen aan te passen, dat nu ineens niet meer werkt. Draaien aan de lens is de enige optie. De actie foto’s moeten nog even op zich laten wachten. Maar een portret lukt dus wel.

Wel moet ik dit regelmatig doen om het eigen te maken. Dus af en toe kies ik gewoon bewust die lens om even mee te spelen.

Analoge lens, wiolken, blauwe lucht, sony
Ook voor de natuur kan hij mee in de tas

Ik ben echt heel erg blij met dit cadeautje. Binnenkort laat ik meer foto’s zien. ben van plan het 1 en ander uit te proberen. Spannend hé?.. 😉 Tot snel!

 

 

 

6 gedachten over “Analoge lens – Camera

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: