Zoo Veldhoven

Op de website staat te lezen dat de huidige eigenaren de dierentuin sinds december 2016 in bezit hebben en dat er het nodige onderhoud nodig is. We besloten toch te gaan. Om half 12 kwamen we aan, meteen na binnenkomst werden we verwelkomt door een paar hele mooie papegaaien.

Ara, papagaai, Zoo Veldhoven, Dierentuin
Deze papegaai heet je van harte welkom

Tijdens onze wandeling volgens de route die mooi aangegeven staat liepen we langs de kaketoes ze zaten op een mooi eiland en reageerden op ons. Die kuiven kunnen ze erg mooi omhoog doen. Dat lieten ze ook graag zien. Leuke beesten zijn het.

Kaketoe, Veldhoven, zoo, Dierentuin, brabant.
Stralende kuif

Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien

Deze opvang werkt samen met de zoo in Veldhoven, ze vangen exotische vogels en vooral papegaaien. Ze krijgen na de opvang een nieuw thuis in de Zoo. De opvang komt vaak voort uit verwaarlozing of verkeerde huisvesting van deze exotische dieren.

Sponsoring

Je kan in deze dierentuin een dier of een heel verblijf adopteren. Door deze bijdrage kan er in het onderhoud worden voorzien. Je kan dit doen met je gezin of alleen. Er komt dan een bordje bij het verblijf te hangen met de mededeling dat jij een dier of verblijf hebt geadopteerd. Ook als je een bedrijf hebt kan je een sponsoring doen. Voor meer informatie ga je naar de website van Zoo Veldhoven

Uil in Zoo Veldhoven. Brabant
De prachtige ogen van een jonge uil

Er zijn meer dieren in de dierentuin bijvoorbeeld een heel schattig baby ezeltje, samen met mama staat ze tussen de alpaca’s. Ook al zo leuk! Als we bij de ringstaartmaki’s aankomen blijkt het dat we bij deze mooie beestjes in het verblijf kunnen. Wel via de  uitgang sluis, aangezien er een paar maki’s in de ingang sluis zaten, echte grapjassen. Eenmaal binnen laten we de twee maki’s snel weer in het verblijf. Deze dieren zijn erg nieuwsgierig en komen ons graag eens van dichtbij bekijken. Ze hebben hele mooie voeten en handen, prachtige ogen en een bijzondere vacht.

Ringstaartmaki, Zoo, Veldhoven; brabant
Handen en voeten van een maki.

Ook bij de parkieten mogen wij in het verblijf. Dat fladdert, om je hoofd. Maar het levert ook leuke plaatjes en ervaringen op. En als ze eenmaal zitten willen ze kusjes geven. (Pas op je oren, en je neus.. ;-)) Ik weet niet helemaal zeker of alle vogels parkietachtigen zijn, die mooie groene lijken me ook wel papegaaiachtig. Hier heb ik geen verstand van. Maar in dit verblijf zijn we echt wel enige tijd geweest, mede omdat de vogels leuke caperiolen uithaalden.

Zoo veldhoven, parkieten, groen
Deze mooie groene vogels zijn echt vriendjes geworden.
Zoo Veldhoven, parkiet, Sony camera
Het moment dat je voelt dat hij in de buurt is
Sony Alpha, Parkiet op camera lens.
Niks aan toe te voegen

Wij zijn ruim 2 uur binnen geweest, er is inderdaad werk in uitvoering. Maar zeker de moeite waard een bezoek te brengen. De dieren zijn zoals gezegd erg toegankelijk. Dat geeft een bijzonder gevoel. In deze blog heb ik lang niet alle dieren genoemd. De grote roofvogels waren ook zeker indrukwekkend. Als je in de buurt woont ga dan zeker eens heen.

Na ons bezoek hebben wij de reis naar Drenthe voortgezet, wel pas na een lekker kopje koffie bij het zoo café.

 

 

 

 

7 gedachten over “Zoo Veldhoven

Voeg uw reactie toe

  1. Dag Jeanine, ik vind dierentuinen altijd leuk om te bezoeken en altijd goed om te lezen dat er weer nieuwe hun intrede doen. Mooie foto’s ook van de nieuwsgierige vogels! Fijn weekend groetjes Vera

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: