Blog

Tips voor Twente (2)
Gepubliceerd op: 5 juni 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Persoonlijk

Wederom een post met vier tips voor Twente. Wij hebben een lang weekend doorgebracht in Noord – Oost Twente. De uitjes die wij gemaakt hebben deel ik  hier met jullie.

Tip 1:

Koffie en appeltaart bij een rustpunt. In Twente zijn er een aantal plekken waar je kan neerstrijken bij een minicamping of boerenerf. Om even te genieten van een bakje koffie en een lekkere appelpunt. Een paar jaar geleden deden mijn moeder en ik een fietsronde door hetzelfde gebied en troffen deze geweldig leuke plek. Toen was het nog zelfbediening, nu werden we na een druk op de bel geholpen. Je voelt je bijna op visite bij een willekeurige boer tijdens boer zoekt vrouw. Echt heel erg leuk bedacht. op www.rustpunt.nu vind je alle plekjes waar je even kan rusten.

rustpunt in Twente, lekkere koffie en appeltaart

In dit schattige hokje wordt je koffie gemaakt.

Tip 2:

Breng een bezoek aan Ootmarsum. In Ootmarsum vind je naast het openluchtmuseum een weelde aan kunst. Het is een kunstzinnig dorp met veel beelden die je tegenkomt tijdens een wandeling door dit dorp. Wij hebben dit op een regenachtige vrijdagavond gedaan. rond een uur of acht. Heerlijk rustig was het. Nadeel is natuurlijk wel dat alles gesloten is. Het voordeel is wel dat je foto’s zonder toeristen kan maken. Het is maar net wat je voorkeur heeft natuurlijk.

Sjalotje en de siepel Ootmarsum, beeld, kunst

De siepel wordt door sjalotje uit de grond getrokken.

Tip 3:

Natura docet wonderryck Twente in Denekamp. Ontmoet hier dieren uit de wildernis ga terug naar de oerknal of beleef het leven van Ida. Het verhaal van aapje Ida is een tijdelijke expositie. De rest van dit natuurhistorisch museum is blijvend. Voor de jeugd is er genoeg adembenemends te zien, maar ook oud kan hier zijn hart ophalen aan veel dieren in de wonderkamers. Twente bij nacht en de funky forest moet je ook zeker bezoeken.

Als je binnen genoeg hebt gezien kan je in de tuin nog genieten van een wandeling, met borden word je door dit mooie stukje natuur geleid. Ook kan je natuurlijk plaats nemen op het terras van het museum café. (ook zonder bezoek aan het museum)

Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp
T + 31 (0)541 351325

Poolvosje, en meeuw in de vitrine. Natura Docet, Wonderryck Denekamp

Poolvosje kijkt je indringend aan.

BONUS TIP 4

Vlak bij onze camping ”dal van de mosbeek” vind je Ria’s eetcafé. Een wijze raad vanaf deze kant is, reserveer even als je hier wil gaan eten. Wij hadden dat niet gedaan er was nog wel plek, echter was dit puur mazzel. Mijn moeder en manlief kozen de asperges. Die waren heerlijk, net als de gerechten die mijn vader en ik kozen. Wat erg in de smaak viel was de saladebar. Vrije keus uit allerlei heerlijke salades, rabarber, appelmoes en fruit.

 • Ria’s Eetcafé
 • Uelserweg 12
 • 7663 TD Mander

Benieuwd naar Tips in Twente 1 << klik daar <<

 

 			

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

12 Reacties

 1. verawandelt

  Dag Jeanine, dat moet een mooie vakantie zijn geweest. Leuk om de tips op een rij te zien. Rustpunten zijn een goed initiatief! Wij kwamen tijdens onze wandelingen ook een aantal tegen. Groeten Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Hoi Vera, Het was heerlijk bijkomen. Rustpunten reikt inderdaad verder door Nederland. Leuk dat jij ze ook kent.
   Groetjes, Jeanine

   Antwoord
 2. martijnvsabben

  Wat leuk om je blog te lezen Jeanine, erg leuk om je tips door te nemen!
  OotMarsum staat nu op de planning en hopelijk een vorkje prikje bij Ria 😉

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Het is in Ootmarsum erg fotogeniek. Veel plezier en eetsmakelijk alvast. 😉

   Antwoord
 3. natuurfreak

  Bedankt voor de goede tips als ik ooit die richting uitga

  Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Nou, dit lijkt mij zeker wel wat! En het is nog redelijk in de buurt ook, want ik woon in de Achterhoek. Dat keukentje in de eerste foto vind ik geweldig!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Bijzonder hé, dat keukentje. Soms hoef je niet zo ver weg voor mooie dingen.

   Antwoord
 5. Daisy

  Leuke tips. Ik hou er zeker rekening mee als we nog eens een leuke trip plannen

  Antwoord
 6. TheresaG

  Als ik in Twente ben neem ik jou post als tour guide

  Antwoord
 7. hernameiseva

  Fijne tips! Twente is voor mij nog compleet onbekend, maar het lijkt me heel gezellig! 🙂

  Antwoord
 8. Bostonbaby

  Ben nog nooit in de buurt geweest, maar die appeltaart zou me kunnen overtuigen! 🙂

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tips voor twente (1) – jajofotografie - […] naar Tips in Twente 2 << klik […]
 2. Openluchtmuseum De spitkeet – Harkema – jajofotografie - […] kopje koffie gedronken. Hier hebben ze ook een Rust.nl zoals ik ook beschreef in mijn blog tips voor twente . Wij…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest