Tips voor twente (1)

In deze post geef ik je drie tips voor een bezoek aan Twente. Wij verbleven er een lang weekend, op camping ”Dal van de Mosbeek” in Mander. Vanuit daar hebben we verschillende activiteiten ondernomen en deze regio verkent.

Camping Dal van de Mosbeek
Uelserweg 153
7663 T.D. Mander (Overijssel)

Telefoon: (+31) (0)541-680644

TIP 1:

Ga de natuur in, het is hier namelijk prachtig. Wij hebben een Geocache wandeling gedaan in het Springendal. Hier vind je een natuurlijke bron. Dit stukje Twente heeft prachtige watervallen, en kwelders. De tuin van Nederland noemen ze dit natuurgebied.

Springendal Twente, Geocach wandelroute
Prachtig groen natuurgebied. Springendal

Je kan ook mooie plekken ontdekken aan de hand van de zogenoemde vlinderpunten. Op 11 locaties in Noord – Oost Twente vind je deze grote rode vlinders. Bij de molen van Bels staat er ook één. Hier vind je tevens het informatie centrum IJs & Es. Een erg mooi complex met veel informatie over de afgelopen eeuwen. Bijvoorbeeld over de ijstijd. Maar ook over de verschillende dieren die je hier kan tegenkomen. Als je van plan bent te wandelen kan je hier ook een wandeling naar keuze uitzoeken en meenemen. Er zijn routes in verschillende afstanden te verkrijgen.

Tip 2:

Eten is tijdens een weekendje weg bij ons ook altijd een feestje. We proberen iets lokaals, of we eten op een bijzondere locatie. Voor een bijzondere locatie moet je zeker bij de Molen van Bels zijn. Een prachtige watermolen die inmiddels door de 4e generatie gerund wordt. Wij hebben gekozen voor pannenkoeken. Eigenlijk ben ik gek op zoete pannenkoeken maar ik koos voor de Griekse variant…. Echt heerlijk! Wij waren met 4 man en niemand nam dezelfde pannenkoek. Heel fijn, ik heb alles geproefd. Na het eten hebben we allemaal een toetje gehad. Wafel met warme kersen, ijs en slagroom. LOVE IT!

Restaurant Watermolen Bels
Bergweg 9
7663 TB Mander (voor reserveren bel dan 0541-680213.)

Ook hier vind je een leuke geocache die te maken heeft met de molen. In de veronderstelling dat de cache bij de Molen van Frans, de buurmolen zullen we maar zeggen, ook nog te vinden zou zijn liepen we een mooi weggetje van de één naar de andere molen. Helaas was de cache van Frans er niet meer. (hopelijk tijdelijk, het schijnt echt een gave te zijn geweest)

Watermolen van Frans. Twente. Restaurant molen van Bels
Watermolen van Frans
Tip 3:
Het openluchtmuseum in Ootmarsum, wij bezochten het op zaterdagmorgen. Via deze link vind je mijn blog die ik erover schreef.

Dit museum is een aanrader voor jong en oud. Bij binnenkomst gaat de klok 100 jaar terug. Doormiddel van moderne techniek, een audio tour, kom je alles te weten over Twente uit vervlogen tijden. Sommige van de spreekwoorden die we tegenwoordig gebruiken vinden de oorsprong in Twente.

Adres:

Openluchtmuseum Ootmarsum
Commanderieplein 2
7631 EA Ootmarsum
T: 0541-293099

De landbouwwerktuigen staan bij de kapschuur op een plein.
Enkele van de werktuigen in het mueum.

Benieuwd naar Tips in Twente 2 << klik daar<<

5 gedachten over “Tips voor twente (1)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: