Blog

Tips voor twente (1)
Gepubliceerd op: 29 mei 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Persoonlijk

In deze post geef ik je drie tips voor een bezoek aan Twente. Wij verbleven er een lang weekend, op camping ”Dal van de Mosbeek” in Mander. Vanuit daar hebben we verschillende activiteiten ondernomen en deze regio verkent.

Camping Dal van de Mosbeek
Uelserweg 153
7663 T.D. Mander (Overijssel)

Telefoon: (+31) (0)541-680644

TIP 1:

Ga de natuur in, het is hier namelijk prachtig. Wij hebben een Geocache wandeling gedaan in het Springendal. Hier vind je een natuurlijke bron. Dit stukje Twente heeft prachtige watervallen, en kwelders. De tuin van Nederland noemen ze dit natuurgebied.

Springendal Twente, Geocach wandelroute

Prachtig groen natuurgebied. Springendal

Je kan ook mooie plekken ontdekken aan de hand van de zogenoemde vlinderpunten. Op 11 locaties in Noord – Oost Twente vind je deze grote rode vlinders. Bij de molen van Bels staat er ook één. Hier vind je tevens het informatie centrum IJs & Es. Een erg mooi complex met veel informatie over de afgelopen eeuwen. Bijvoorbeeld over de ijstijd. Maar ook over de verschillende dieren die je hier kan tegenkomen. Als je van plan bent te wandelen kan je hier ook een wandeling naar keuze uitzoeken en meenemen. Er zijn routes in verschillende afstanden te verkrijgen.

Tip 2:

Eten is tijdens een weekendje weg bij ons ook altijd een feestje. We proberen iets lokaals, of we eten op een bijzondere locatie. Voor een bijzondere locatie moet je zeker bij de Molen van Bels zijn. Een prachtige watermolen die inmiddels door de 4e generatie gerund wordt. Wij hebben gekozen voor pannenkoeken. Eigenlijk ben ik gek op zoete pannenkoeken maar ik koos voor de Griekse variant…. Echt heerlijk! Wij waren met 4 man en niemand nam dezelfde pannenkoek. Heel fijn, ik heb alles geproefd. Na het eten hebben we allemaal een toetje gehad. Wafel met warme kersen, ijs en slagroom. LOVE IT!

Restaurant Watermolen Bels
Bergweg 9
7663 TB Mander (voor reserveren bel dan 0541-680213.)

Ook hier vind je een leuke geocache die te maken heeft met de molen. In de veronderstelling dat de cache bij de Molen van Frans, de buurmolen zullen we maar zeggen, ook nog te vinden zou zijn liepen we een mooi weggetje van de één naar de andere molen. Helaas was de cache van Frans er niet meer. (hopelijk tijdelijk, het schijnt echt een gave te zijn geweest)

Watermolen van Frans. Twente. Restaurant molen van Bels

Watermolen van Frans

Tip 3:
Het openluchtmuseum in Ootmarsum, wij bezochten het op zaterdagmorgen. Via deze link vind je mijn blog die ik erover schreef.

Dit museum is een aanrader voor jong en oud. Bij binnenkomst gaat de klok 100 jaar terug. Doormiddel van moderne techniek, een audio tour, kom je alles te weten over Twente uit vervlogen tijden. Sommige van de spreekwoorden die we tegenwoordig gebruiken vinden de oorsprong in Twente.

Adres:

Openluchtmuseum Ootmarsum
Commanderieplein 2
7631 EA Ootmarsum
T: 0541-293099

De landbouwwerktuigen staan bij de kapschuur op een plein.

Enkele van de werktuigen in het mueum.

Benieuwd naar Tips in Twente 2 << klik daar<<

Geef een reactie

2 Reacties

  1. natuurfreak

    Mooie foto’s en bedankt voor de tips.Die kunnen altijd van dienst komen

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tips voor Twente (2) – jajofotografie - […] naar Tips in Twente 1 << klik daar […]
  2. Summertime – Tag – jajofotografie - […] gaan erop uit met een tentje, onlangs hebben we een lang weekend in Twente door gebracht. De ”Tips voor…
  3. Hennie Kuiper – Noord Deurningen – jajofotografie - […] is ook een vlinderpunt. Over deze vlinderpunten schreef ik al eerder op mijn blog. Je vind het in ”Tips…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest