Blog

Doe museum – Veendam 
Gepubliceerd op: 19 mei 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

Vorige maand werd mijn kleine vriendin 5 jaar. Tijd voor een verjaardagsfeestje, haar mama had een heel leuk idee namelijk; met 6 vriendjes en vriendinnetjes naar het Doe Museum te gaan. Een beetje hulp op zo’n dag kon vriendin A wel gebruiken, dus tante Jeanine (ik dus) ging gezellig mee.

Het ligt natuurlijk wel heel erg in mijn straatje zo’n museum, ik ben er ook zeker voorstander om kinderen kennis te laten maken met een museum. Het Doe Museum in Veendam is erg laagdrempelig voor kids. Er is echt vanalles te doen zoals spelen met lego, als je iets gaafs gemaakt hebt, mag je het ook tentoonstellen.

Museum, Veendam, Doe Museum, Lego

Hier kunnen de kids de lego-maaksels tentoonstellen

Speciaal voor de jarige was er een tafel gereserveerd. Dit beviel erg goed omdat de kinderen jou altijd weer terug kunnen vinden. Wij keken uit op de ballenbak, erg populair bij de kinderen. Net als de (nep)paarden waar je indoor op kan rijden. De kinderen waren hier erg enthousiast over. Ze kwamen als cowboys & girls langs gereden.

Jarig, Gefeliciteerd, Feestje, Hoera

HiepHiepHoera

Voor de nachtwacht hoef je niet naar Amsterdam, althans bijna… In dit museum vind je namelijk nagemaakte bestaande kunstwerken, van allerhande kunstenaars. Voor de allerjongste kinderen is er een  speurtocht tussen de nagemaakte werken. Ze kunnen samen met een begeleider, tante Jeanine in dit geval, vragen beantwoorden over de kunstwerken. Het was voor de kinderen misschien een beetje te veel. “hoezo moet ik iets zoeken als er ook paarden zijn”. Desalniettemin is de speurtocht met een aantal kinderen volbracht.

Museum, Rembrandt, Paard, Kunst, Veendam

Er staat een paard in….

Het kennismaken met de kunst is begonnen, het zou leuk zijn als het ergens blijft hangen en als ze later de echte Nachtwacht of een Mondriaan zien ze even terug denken aan deze speurtocht. Of aan het paardrijden, dat mag natuurlijk ook.

Schilderezel, Doe Museum, Verven, Kunst

Er is veel leuks te doen

Lego, Museum, Veendam, Art, Speurtocht

Op kleur geselecteerd

 

 • Museumjaarkaart geldig: Nee
 • Openingstijden en prijzen: klik hier
 • Lift aanwezig : Het gebouw is rolstoelvriendelijk.
 • Pin aanwezig: Ja
 • Honden toegestaan: Hulphonden zijn welkom
 • Duur bezoek: van 11.00 – 14:00 zijn wij er geweest
 • Voor de ouders: Het Museumcafé….. Lekker een kopje koffie drinken.

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

8 Reacties

 1. Angelina

  Het was echt heel leuk! En heel gezellig dat je mee was natuurlijk.. in mijn eentje had ik het nooit overleefd.. 😉

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Museum Tag – jajofotografie - […] enige ervaring met kinderen in het museum is dus het Doe museum in Veendam. Vroeger nam mijn moeder mij…
 2. Jaaroverzicht Musea – jajofotografie - […] Het hele verhaal: Doe museum – Veendam […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest