Doe museum – Veendam 

Vorige maand werd mijn kleine vriendin 5 jaar. Tijd voor een verjaardagsfeestje, haar mama had een heel leuk idee namelijk; met 6 vriendjes en vriendinnetjes naar het Doe Museum te gaan. Een beetje hulp op zo’n dag kon vriendin A wel gebruiken, dus tante Jeanine (ik dus) ging gezellig mee.

Het ligt natuurlijk wel heel erg in mijn straatje zo’n museum, ik ben er ook zeker voorstander om kinderen kennis te laten maken met een museum. Het Doe Museum in Veendam is erg laagdrempelig voor kids. Er is echt vanalles te doen zoals spelen met lego, als je iets gaafs gemaakt hebt, mag je het ook tentoonstellen.

Museum, Veendam, Doe Museum, Lego
Hier kunnen de kids de lego-maaksels tentoonstellen

Speciaal voor de jarige was er een tafel gereserveerd. Dit beviel erg goed omdat de kinderen jou altijd weer terug kunnen vinden. Wij keken uit op de ballenbak, erg populair bij de kinderen. Net als de (nep)paarden waar je indoor op kan rijden. De kinderen waren hier erg enthousiast over. Ze kwamen als cowboys & girls langs gereden.

Jarig, Gefeliciteerd, Feestje, Hoera
HiepHiepHoera

Voor de nachtwacht hoef je niet naar Amsterdam, althans bijna… In dit museum vind je namelijk nagemaakte bestaande kunstwerken, van allerhande kunstenaars. Voor de allerjongste kinderen is er een  speurtocht tussen de nagemaakte werken. Ze kunnen samen met een begeleider, tante Jeanine in dit geval, vragen beantwoorden over de kunstwerken. Het was voor de kinderen misschien een beetje te veel. “hoezo moet ik iets zoeken als er ook paarden zijn”. Desalniettemin is de speurtocht met een aantal kinderen volbracht.

Museum, Rembrandt, Paard, Kunst, Veendam
Er staat een paard in….

Het kennismaken met de kunst is begonnen, het zou leuk zijn als het ergens blijft hangen en als ze later de echte Nachtwacht of een Mondriaan zien ze even terug denken aan deze speurtocht. Of aan het paardrijden, dat mag natuurlijk ook.

Schilderezel, Doe Museum, Verven, Kunst
Er is veel leuks te doen
Lego, Museum, Veendam, Art, Speurtocht
Op kleur geselecteerd

 

  • Museumjaarkaart geldig: Nee
  • Openingstijden en prijzen: klik hier
  • Lift aanwezig : Het gebouw is rolstoelvriendelijk.
  • Pin aanwezig: Ja
  • Honden toegestaan: Hulphonden zijn welkom
  • Duur bezoek: van 11.00 – 14:00 zijn wij er geweest
  • Voor de ouders: Het Museumcafé….. Lekker een kopje koffie drinken.

 

10 gedachten over “Doe museum – Veendam 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: