Blog

Doe museum – Veendam 
Gepubliceerd op: 19 mei 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

Vorige maand werd mijn kleine vriendin 5 jaar. Tijd voor een verjaardagsfeestje, haar mama had een heel leuk idee namelijk; met 6 vriendjes en vriendinnetjes naar het Doe Museum te gaan. Een beetje hulp op zo’n dag kon vriendin A wel gebruiken, dus tante Jeanine (ik dus) ging gezellig mee.

Het ligt natuurlijk wel heel erg in mijn straatje zo’n museum, ik ben er ook zeker voorstander om kinderen kennis te laten maken met een museum. Het Doe Museum in Veendam is erg laagdrempelig voor kids. Er is echt vanalles te doen zoals spelen met lego, als je iets gaafs gemaakt hebt, mag je het ook tentoonstellen.

Museum, Veendam, Doe Museum, Lego

Hier kunnen de kids de lego-maaksels tentoonstellen

Speciaal voor de jarige was er een tafel gereserveerd. Dit beviel erg goed omdat de kinderen jou altijd weer terug kunnen vinden. Wij keken uit op de ballenbak, erg populair bij de kinderen. Net als de (nep)paarden waar je indoor op kan rijden. De kinderen waren hier erg enthousiast over. Ze kwamen als cowboys & girls langs gereden.

Jarig, Gefeliciteerd, Feestje, Hoera

HiepHiepHoera

Voor de nachtwacht hoef je niet naar Amsterdam, althans bijna… In dit museum vind je namelijk nagemaakte bestaande kunstwerken, van allerhande kunstenaars. Voor de allerjongste kinderen is er een  speurtocht tussen de nagemaakte werken. Ze kunnen samen met een begeleider, tante Jeanine in dit geval, vragen beantwoorden over de kunstwerken. Het was voor de kinderen misschien een beetje te veel. “hoezo moet ik iets zoeken als er ook paarden zijn”. Desalniettemin is de speurtocht met een aantal kinderen volbracht.

Museum, Rembrandt, Paard, Kunst, Veendam

Er staat een paard in….

Het kennismaken met de kunst is begonnen, het zou leuk zijn als het ergens blijft hangen en als ze later de echte Nachtwacht of een Mondriaan zien ze even terug denken aan deze speurtocht. Of aan het paardrijden, dat mag natuurlijk ook.

Schilderezel, Doe Museum, Verven, Kunst

Er is veel leuks te doen

Lego, Museum, Veendam, Art, Speurtocht

Op kleur geselecteerd

 

 • Museumjaarkaart geldig: Nee
 • Openingstijden en prijzen: klik hier
 • Lift aanwezig : Het gebouw is rolstoelvriendelijk.
 • Pin aanwezig: Ja
 • Honden toegestaan: Hulphonden zijn welkom
 • Duur bezoek: van 11.00 – 14:00 zijn wij er geweest
 • Voor de ouders: Het Museumcafé….. Lekker een kopje koffie drinken.

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

8 Reacties

 1. Angelina

  Het was echt heel leuk! En heel gezellig dat je mee was natuurlijk.. in mijn eentje had ik het nooit overleefd.. 😉

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Museum Tag – jajofotografie - […] enige ervaring met kinderen in het museum is dus het Doe museum in Veendam. Vroeger nam mijn moeder mij…
 2. Jaaroverzicht Musea – jajofotografie - […] Het hele verhaal: Doe museum – Veendam […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Weperbult – ommetje lopen op de grens van Friesland

Weperbult – ommetje lopen op de grens van Friesland

Zondagmiddag rond een uur of vier, waar gaan wij even een rondje wandelen? Na een blik op de kaart zie ik dat er op een kleine 15 minuten rijden een mooi gebiedje ligt. 100x zijn wij hier al langs gereden op weg naar andere bestemming. Nu zetten wij de auto op de...

Lees meer
Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

De laatste kans om te wandelen in de zon, langs het strand en door de duinen. Het is de laatste woensdag van deze zomer. Wat een bizarre zomer, wat is het een warme laatste zomerdag. Peter en ik zijn een midweek in Petten. Geen actieve vakantie, met mooie stukken...

Lees meer

Pin It on Pinterest