Blog

Badeendenrace – Assen
Gepubliceerd op: 15 mei 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Assen | Evenementen

Assen heeft bijna weer een bevaarbare vaarroute. In Assen staat het project bekend als De Blauwe as. Er zijn verschillende activiteiten rondom de opening. Zoals de badeendenrace georganiseerd door Lions Assen Drentsche Aa. Deze actie komt ten goede aan stichting het vergeten kind.

De wereldwijde lions club bestaat dit jaar 100 jaar. In dat kader heeft de afdeling van Assen al meerdere acties gehouden, bloembollen verkoop en een postzegelactie. Al het ingezamelde geld komt ten goede aan ”het vergeten kind”. Voor de badeendenrace zijn 5000 loten te koop, op deze loten staan de nummers die overeenkomen met de nummers op de badeenden.

Assen, badeendenrace, De Blauwe As, Wedstrijd

Flyer van de badeendenrace

Op 10 juni gaan de badeenden racen in het stukje blauwe as tussen de sluis en de weiersbrug. Nu had ik verwacht dat er storm zou moeten opsteken om de eendjes in actie te zien maar niks blijkt minder waar. Ze worden voortgeholpen door de brandweer en de jeugdbrandweer van Assen. Op deze manier kan je ook kennismaken met de brandweer in Assen.

De race vindt plaats op 10 juni, om 14.00 opent Burgemeester Marco Out het festijn. Er zijn 2 racen, het begint met een sponsor race. Deze eenden zijn groter,  je kan als bedrijf een eend aanschaffen en eventueel opleuken zodat jouw eend opvalt. Als jouw bedrijfseend de snelste is krijg je naast een grote badeenden bokaal, eeuwige roem!

De tweede race is met kleine eendjes, deze strijden om als eerste bij de finish aan te komen. Op de finishlijn staan mensen van scouting vereniging Johannes Post om de eerst prijswinnende eenden veilig te stellen, zodat de winnaars bekend worden. Deze lootjes voor de badeendenrace kan je elke zaterdag kopen bij de roltrap aan de kant van de marktstraat in de Vanderveen.

Badeenden in Assen, Race, Lions Club Assen, Drenthsche Aa. Loten verkoop

Verkoopinformatie over de badeenden

Je kan als bedrijf in plaats van een eend te kopen, ook een prijs ter beschikking stellen. Bijvoorbeeld een cadeaubon, iets wat jij maakt of aanbied. Lijkt het je leuk om iets aan te bieden of een grote eend aan te schaffen?

Stuur je mail naar: Info@aedificat.nl

Website Assen Lion Drentsche Aa: Klik hier

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

5 Reacties

 1. natuurfreak

  Bij ons is er ook elk jaar een badeendjes race op de Nete ingericht door de Lionsclub en er komt een massa volk op af

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Wat grappig dat het bij jullie elk jaar is, goed te horem dat het mensen trekt. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden. Het zou leuk zijn als er hier ook veel mensen komen kijken.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jaaroverzicht Evenementen – jajofotografie - […] Het verslag: Badeendenrace Assen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest