Badeendenrace – Assen

Assen heeft bijna weer een bevaarbare vaarroute. In Assen staat het project bekend als De Blauwe as. Er zijn verschillende activiteiten rondom de opening. Zoals de badeendenrace georganiseerd door Lions Assen Drentsche Aa. Deze actie komt ten goede aan stichting het vergeten kind.

De wereldwijde lions club bestaat dit jaar 100 jaar. In dat kader heeft de afdeling van Assen al meerdere acties gehouden, bloembollen verkoop en een postzegelactie. Al het ingezamelde geld komt ten goede aan ”het vergeten kind”. Voor de badeendenrace zijn 5000 loten te koop, op deze loten staan de nummers die overeenkomen met de nummers op de badeenden.

Assen,  badeendenrace, De Blauwe As, Wedstrijd
Flyer van de badeendenrace

Op 10 juni gaan de badeenden racen in het stukje blauwe as tussen de sluis en de weiersbrug. Nu had ik verwacht dat er storm zou moeten opsteken om de eendjes in actie te zien maar niks blijkt minder waar. Ze worden voortgeholpen door de brandweer en de jeugdbrandweer van Assen. Op deze manier kan je ook kennismaken met de brandweer in Assen.

De race vindt plaats op 10 juni, om 14.00 opent Burgemeester Marco Out het festijn. Er zijn 2 racen, het begint met een sponsor race. Deze eenden zijn groter,  je kan als bedrijf een eend aanschaffen en eventueel opleuken zodat jouw eend opvalt. Als jouw bedrijfseend de snelste is krijg je naast een grote badeenden bokaal, eeuwige roem!

De tweede race is met kleine eendjes, deze strijden om als eerste bij de finish aan te komen. Op de finishlijn staan mensen van scouting vereniging Johannes Post om de eerst prijswinnende eenden veilig te stellen, zodat de winnaars bekend worden. Deze lootjes voor de badeendenrace kan je elke zaterdag kopen bij de roltrap aan de kant van de marktstraat in de Vanderveen.

Badeenden in Assen, Race, Lions Club Assen, Drenthsche Aa. Loten verkoop
Verkoopinformatie over de badeenden

Je kan als bedrijf in plaats van een eend te kopen, ook een prijs ter beschikking stellen. Bijvoorbeeld een cadeaubon, iets wat jij maakt of aanbied. Lijkt het je leuk om iets aan te bieden of een grote eend aan te schaffen?

Stuur je mail naar: Info@aedificat.nl

Website Assen Lion Drentsche Aa: Klik hier

6 gedachten over “Badeendenrace – Assen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: