A Local Swim – Assen

René Kaper organiseerde al eens een 1/8e triatlon in Vries, vooral om mensen in beweging te krijgen. Dat lukte, aan de triatlon deden getrainde en ongetrainde sporters mee, sommigen zelfs op een ”gewone” stadsfiets.

Het organiseren van dat sport evenement smaakte naar meer, hij schakelde zoon Jurjen in om mee te helpen bij de organisatie van “A Local Swim” in Assen. Onlangs belde ik met Jurjen, hij vertelde dat het overlijden van een vriendin haar tante en de opening van het kanaal de aanleiding is om een local swim te organiseren. De local swim in Assen is een sponsor swim, ten gunste van ALS Nederland.

schrijf je in

De heren kunnen rekenen op veel enthousiasme zowel vanuit de Gemeente Assen als uit de deelnemers die zich opgeven voor de 2 kilometer lange swim. Wethouder Harmke Vlieg gaf zich op, net zoals oud olympiër Joost Kooistra. Joost heeft zich opgeworpen als ambassadeur van de swim in Assen mede omdat zijn moeder aan ALS lijdt, samen met zijn zoons zal hij de uitdaging aangaan.

Ook de jeugd in Assen kan de spierballen tonen door deel te nemen aan de jeugd local swim. De jeugd swim is opgedeeld in twee leeftijdscategorieën:

  • 10 – 12 jarigen zwemmen een afstand van 453 meter.
  • 13 – 17 jarigen zwemmen 870 meter.

De route voor de jeugd begint, net als de volwasseneditie aan de Havenkade. De jongste jeugd zwemt tót de Groningerbrug, de tweede categorie zwemt naar de Groningerbrug en weer terug naar de Havenkade.

info

Als je je aanmeld kan je sponsoren gaan verzamelen, hiervoor krijg je een eigen internetpagina die je kan delen op je sociale netwerk. Wil jij iemand sponsoren? Klik hier voor de deelnemers.  Denk jij dat je te oud bent voor een 2 kilometer lange swim? De oudste deelneemster is 80 jaar.

De Asser Local Swim vind plaats op 3 september 2017. De start is vanaf de Havenkade. Je kan je aanmelden via infoalsassen@gmail.com of via de website. Ook op de Facebook pagina van A Local Swim kan je ook ontwikkelingen volgen.

met tekst

 

 

 

2 gedachten over “A Local Swim – Assen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: