Museum de Buitenplaats – Eelde

In de Nationale Museumweek zijn wij op pad geweest naar Eelde waar museum de Buitenplaats gevestigd is.

Sinds 1 april is er een nieuwe expositie te zien. High winds move slowly van Arno Kramer & Henk Visch kan je bekijken tot 25 juni 2017. de tentoonstelling is een combinatie van tekeningen en beeldhouwwerk.

Samen met mam een dagje op stap is erg gezellig, gelukkig is ze ook gek op musea. Wij werden ontvangen door lieve dames die ons hebben voorzien van de nodige informatie en een sticker die ons toegang gaf tot museum, de tuin en het Nijsinghhuis. Het laatste lukte niet omdat de rondleiding te laat begon.

DSC04345
Beeldend werk – Henk Visch

Van 1 april 2017 t/m 25 juni 2017 organiseert Museum de Buitenplaats te Eelde een dubbeltentoonstelling met werk van Arno Kramer en Henk Visch. De tentoonstelling gaat in op de overeenkomsten en verschillen in het werk van beide kunstenaars die elkaar al lange tijd kennen. Arno Kramer maakt voornamelijk tekeningen en zogenaamde tekeningeninstallaties, terwijl Henk Visch zich meer richt op tekeningen en sculpturen. Waar Arno Kramer werkt in Overijssel en Sligo (Ierland), is Henk Visch afwisselend werkzaam in Eindhoven en Beijing (China). Zowel vanwege de onderlinge verwantschap als vanwege het feit dat beeldhouwkunst en tekenkunst goed samengaan, zijn deze aspecten voor het museum de reden om hun werk gezamenlijk te presenteren. Het werk van Arno Kramer en Henk Visch is vertegenwoordigd in diverse museale en particuliere collecties (Tekst afkomstig van website: www.museumdebuitenplaats.nl )

DSC04366.jpg
Buiten versus binnen

Wij zijn met behulp van een plattegrond door het museum gelopen. Ook vanaf de bovenverdieping is het zicht op de tentoonstelling erg bijzonder om te zien. Als je eenmaal boven bent tref je een videovoorstelling, neem hier zeker even plaats, en geniet.

Nadat wij de tentoonstellingszaal hadden bekeken zijn we naar buiten gegaan, de tuin lag te wachten op een bezoek. Daar was ook het pronkstuk van de Nationale Museumweek te zien, bij de Orangerie staat “het luchtschip” op zijn nieuwe locatie.

DSC04429.jpg
Het Luchtschip – Pronkstuk tijdens de Museumweek

Wij waren erg onder de indruk van de tuin, deze is nu nog niet in volledige bloei. Het vraagt eigenlijk om een bezoek in de zomer, wat gaaf moet dat zijn. Prachtige beelden zijn hier te vinden, zelfs in de vijver. Wij hebben genoten van dit museum er zijn prachtige dingen te zien, zowel binnen in de zaal als buiten in de tuin.

Er worden regelmatig rondleidingen verzorgd in het Nijsinghhuis, of  stoeltjesrondleidingen gedaan door de tentoonstellingszaal. Ook staan er in de agenda muzikale middagen gepland. Voor iedereen wat wils.

 

DSC04450.jpg
In de tuin

 

 • Museumjaarkaart: Ja
 • Openingstijden: Klik Hier
 • Lift aanwezig: Nee
 • Toegankelijkheid: Het Nijsinghhuis is beperkt toegankelijk voor minder validen
 • Hond toegestaan: Nee
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Voor de jeugd:  zintuigenkistjes en  Denksleutels. Klik hier voor info

 

DSC04477.jpg
In de tuin

 

 

 

7 gedachten over “Museum de Buitenplaats – Eelde

Voeg uw reactie toe

 1. Inderdaad een leuk museum. De tuin zag er nu al mooi uit, maar in de zomer is het waarschijnlijk echt een plaatje! Ook kan je gezellig in het restaurant zitten, met een hapje en drankje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bedankt voor de tip. Dit is echt wat voor mij, kunst en ook nog eens een mooie tuin. Ik had er wel eens over gehoord, maar dacht altijd dat je er met OV niet kon komen. Ga ik deze zomer zeker doen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: