Blog

Museum de Buitenplaats – Eelde
Gepubliceerd op: 14 april 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

In de Nationale Museumweek zijn wij op pad geweest naar Eelde waar museum de Buitenplaats gevestigd is.

Sinds 1 april is er een nieuwe expositie te zien. High winds move slowly van Arno Kramer & Henk Visch kan je bekijken tot 25 juni 2017. de tentoonstelling is een combinatie van tekeningen en beeldhouwwerk.

Samen met mam een dagje op stap is erg gezellig, gelukkig is ze ook gek op musea. Wij werden ontvangen door lieve dames die ons hebben voorzien van de nodige informatie en een sticker die ons toegang gaf tot museum, de tuin en het Nijsinghhuis. Het laatste lukte niet omdat de rondleiding te laat begon.

DSC04345

Beeldend werk – Henk Visch

Van 1 april 2017 t/m 25 juni 2017 organiseert Museum de Buitenplaats te Eelde een dubbeltentoonstelling met werk van Arno Kramer en Henk Visch. De tentoonstelling gaat in op de overeenkomsten en verschillen in het werk van beide kunstenaars die elkaar al lange tijd kennen. Arno Kramer maakt voornamelijk tekeningen en zogenaamde tekeningeninstallaties, terwijl Henk Visch zich meer richt op tekeningen en sculpturen. Waar Arno Kramer werkt in Overijssel en Sligo (Ierland), is Henk Visch afwisselend werkzaam in Eindhoven en Beijing (China). Zowel vanwege de onderlinge verwantschap als vanwege het feit dat beeldhouwkunst en tekenkunst goed samengaan, zijn deze aspecten voor het museum de reden om hun werk gezamenlijk te presenteren. Het werk van Arno Kramer en Henk Visch is vertegenwoordigd in diverse museale en particuliere collecties (Tekst afkomstig van website: www.museumdebuitenplaats.nl )

DSC04366.jpg

Buiten versus binnen

Wij zijn met behulp van een plattegrond door het museum gelopen. Ook vanaf de bovenverdieping is het zicht op de tentoonstelling erg bijzonder om te zien. Als je eenmaal boven bent tref je een videovoorstelling, neem hier zeker even plaats, en geniet.

Nadat wij de tentoonstellingszaal hadden bekeken zijn we naar buiten gegaan, de tuin lag te wachten op een bezoek. Daar was ook het pronkstuk van de Nationale Museumweek te zien, bij de Orangerie staat “het luchtschip” op zijn nieuwe locatie.

DSC04429.jpg

Het Luchtschip – Pronkstuk tijdens de Museumweek

Wij waren erg onder de indruk van de tuin, deze is nu nog niet in volledige bloei. Het vraagt eigenlijk om een bezoek in de zomer, wat gaaf moet dat zijn. Prachtige beelden zijn hier te vinden, zelfs in de vijver. Wij hebben genoten van dit museum er zijn prachtige dingen te zien, zowel binnen in de zaal als buiten in de tuin.

Er worden regelmatig rondleidingen verzorgd in het Nijsinghhuis, of  stoeltjesrondleidingen gedaan door de tentoonstellingszaal. Ook staan er in de agenda muzikale middagen gepland. Voor iedereen wat wils.

 

DSC04450.jpg

In de tuin

 

 • Museumjaarkaart: Ja
 • Openingstijden: Klik Hier
 • Lift aanwezig: Nee
 • Toegankelijkheid: Het Nijsinghhuis is beperkt toegankelijk voor minder validen
 • Hond toegestaan: Nee
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Voor de jeugd:  zintuigenkistjes en  Denksleutels. Klik hier voor info

 

DSC04477.jpg

In de tuin

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

7 Reacties

 1. verawandelt

  Dag Jeanine, toen ik nog in het noorden woonde ben ik hier eens geweest en vond ik het een fraaie tuin. Mooie foto’s en leuke blog weer. Groeten Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel Vera, leuk om te lezen. De tuin is echt heel tof inderdaad.

   Groet, Jeanine.

   Antwoord
 2. Jelly Bijker

  Inderdaad een leuk museum. De tuin zag er nu al mooi uit, maar in de zomer is het waarschijnlijk echt een plaatje! Ook kan je gezellig in het restaurant zitten, met een hapje en drankje.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Er is inderdaad voor ieder wat wils. Mooie combinatie om te bezoeken.

   Antwoord
 3. Stien den Braber

  Bedankt voor de tip. Dit is echt wat voor mij, kunst en ook nog eens een mooie tuin. Ik had er wel eens over gehoord, maar dacht altijd dat je er met OV niet kon komen. Ga ik deze zomer zeker doen.

  Antwoord
 4. Sandra

  Wow, ik ben onder de indruk! Hier moet ik ook een keer een bezoekje brengen. Dank voor de tip!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest