Blog

Museum de Buitenplaats – Eelde
Gepubliceerd op: 14 april 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

In de Nationale Museumweek zijn wij op pad geweest naar Eelde waar museum de Buitenplaats gevestigd is.

Sinds 1 april is er een nieuwe expositie te zien. High winds move slowly van Arno Kramer & Henk Visch kan je bekijken tot 25 juni 2017. de tentoonstelling is een combinatie van tekeningen en beeldhouwwerk.

Samen met mam een dagje op stap is erg gezellig, gelukkig is ze ook gek op musea. Wij werden ontvangen door lieve dames die ons hebben voorzien van de nodige informatie en een sticker die ons toegang gaf tot museum, de tuin en het Nijsinghhuis. Het laatste lukte niet omdat de rondleiding te laat begon.

DSC04345

Beeldend werk – Henk Visch

Van 1 april 2017 t/m 25 juni 2017 organiseert Museum de Buitenplaats te Eelde een dubbeltentoonstelling met werk van Arno Kramer en Henk Visch. De tentoonstelling gaat in op de overeenkomsten en verschillen in het werk van beide kunstenaars die elkaar al lange tijd kennen. Arno Kramer maakt voornamelijk tekeningen en zogenaamde tekeningeninstallaties, terwijl Henk Visch zich meer richt op tekeningen en sculpturen. Waar Arno Kramer werkt in Overijssel en Sligo (Ierland), is Henk Visch afwisselend werkzaam in Eindhoven en Beijing (China). Zowel vanwege de onderlinge verwantschap als vanwege het feit dat beeldhouwkunst en tekenkunst goed samengaan, zijn deze aspecten voor het museum de reden om hun werk gezamenlijk te presenteren. Het werk van Arno Kramer en Henk Visch is vertegenwoordigd in diverse museale en particuliere collecties (Tekst afkomstig van website: www.museumdebuitenplaats.nl )

DSC04366.jpg

Buiten versus binnen

Wij zijn met behulp van een plattegrond door het museum gelopen. Ook vanaf de bovenverdieping is het zicht op de tentoonstelling erg bijzonder om te zien. Als je eenmaal boven bent tref je een videovoorstelling, neem hier zeker even plaats, en geniet.

Nadat wij de tentoonstellingszaal hadden bekeken zijn we naar buiten gegaan, de tuin lag te wachten op een bezoek. Daar was ook het pronkstuk van de Nationale Museumweek te zien, bij de Orangerie staat “het luchtschip” op zijn nieuwe locatie.

DSC04429.jpg

Het Luchtschip – Pronkstuk tijdens de Museumweek

Wij waren erg onder de indruk van de tuin, deze is nu nog niet in volledige bloei. Het vraagt eigenlijk om een bezoek in de zomer, wat gaaf moet dat zijn. Prachtige beelden zijn hier te vinden, zelfs in de vijver. Wij hebben genoten van dit museum er zijn prachtige dingen te zien, zowel binnen in de zaal als buiten in de tuin.

Er worden regelmatig rondleidingen verzorgd in het Nijsinghhuis, of  stoeltjesrondleidingen gedaan door de tentoonstellingszaal. Ook staan er in de agenda muzikale middagen gepland. Voor iedereen wat wils.

 

DSC04450.jpg

In de tuin

 

 • Museumjaarkaart: Ja
 • Openingstijden: Klik Hier
 • Lift aanwezig: Nee
 • Toegankelijkheid: Het Nijsinghhuis is beperkt toegankelijk voor minder validen
 • Hond toegestaan: Nee
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Voor de jeugd:  zintuigenkistjes en  Denksleutels. Klik hier voor info

 

DSC04477.jpg

In de tuin

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

7 Reacties

 1. verawandelt

  Dag Jeanine, toen ik nog in het noorden woonde ben ik hier eens geweest en vond ik het een fraaie tuin. Mooie foto’s en leuke blog weer. Groeten Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel Vera, leuk om te lezen. De tuin is echt heel tof inderdaad.

   Groet, Jeanine.

   Antwoord
 2. Jelly Bijker

  Inderdaad een leuk museum. De tuin zag er nu al mooi uit, maar in de zomer is het waarschijnlijk echt een plaatje! Ook kan je gezellig in het restaurant zitten, met een hapje en drankje.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Er is inderdaad voor ieder wat wils. Mooie combinatie om te bezoeken.

   Antwoord
 3. Stien den Braber

  Bedankt voor de tip. Dit is echt wat voor mij, kunst en ook nog eens een mooie tuin. Ik had er wel eens over gehoord, maar dacht altijd dat je er met OV niet kon komen. Ga ik deze zomer zeker doen.

  Antwoord
 4. Sandra

  Wow, ik ben onder de indruk! Hier moet ik ook een keer een bezoekje brengen. Dank voor de tip!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest