In en om de boerderij fair – Loon

Voor een echte lente activiteit moet je dit weekend in Loon zijn, het dorpje vlak bij Assen organiseert de ”In en om de boerderij fair”. Ik sprak met organisator Lia Tiems over de aanstaande editie.

Wat begon als grapje, is na 5 jaar uitgelopen naar een serieus evenement. Als bezoeker word je getrakteerd op 85 standhouders die uiteenlopende producten aanbieden, variërend van eten & drinken tot glasmozaïek. Maar ook houtenspeelgoed, handgeschilderde tassen en grafische vormgeving. Tevens is er een schoolproject over recycling.

Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden, is het niet alleen in Loon maar ook in de schuren van de boerderijen in het dorp. Er is vermaak voor jong en oud, zo is er bijvoorbeeld de smederij die in bedrijf is, net als enkele oude landbouwmachines die weer zullen draaien.

 

Boerderijfair 4
Landbouwmachines                                                    (fotocredit: Lia Tiems)

 

De fair zorgt in het dorp ook voor een reünie. Oud bewoners keren terug naar Loon om de gezellige dag niet te missen. De huidige bewoners bieden elk jaar weer moeiteloos alle hulp aan. Alle standhouders worden persoonlijk benaderend door Lia en elk jaar weer wordt er een route door het dorp bedacht. Dit jaar is zelfs de Asserstraat afgesloten en de organisatie vindt dit wel erg spannend. De route naar de parkeerplaats staat met borden goed aangegeven.

 

boerderij fair 5
Tijdens de vorige editie                                        (Fotocredit: Lia Tiems)

 

De Standhouders komen uit de wijde omgeving van Loon. Ook schijnt een bezoekje aan de toiletten dit jaar een attractie op zich te zijn. Als je voor het goede doel iets wil doen kan dat ook, namelijk het inleveren van goederen voor de KNGF geleidehonden en Stichting vrienden doppen-actie Noord Nederland. Voor de volledige lijst van spullen die kan inleveren kan je kijken op de Facebook pagina.

 

Boerderij Fair 1.JPG
In de schuur.                                                                  (Fotocredit: Lia Tiems)

 

Het weer is praktisch alle jaren nog goed geweest, daar hopen ze dit weekend in Loon natuurlijk ook op. Volgens de weermannen komt het wel goed, met zon in het vooruitzicht en temperaturen van rond de 20 graden Celsius.

In en om de boerderijfair is aanstaande zondag 9 April.

Openingstijd: 10:00 – 16:30

Locatie: Loon

Kosten: Entree gratis, auto parkeren is €2.50,-

In en Om de Boerderijfair volgen op Facebook?…. Je vindt ze hier

aankondeging

 

8 thoughts on “In en om de boerderij fair – Loon

Add yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: