Blog

In en om de boerderij fair – Loon
Gepubliceerd op: 6 april 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker

In 2019 zal de Fair in Loon plaatsvinden op Zondag 14 April. In 2017 heb ik een interview gehad met de organisatie van de fair. Dit kan je hier onder lezen. 

Voor een echte lente activiteit moet je dit weekend in Loon zijn, het dorpje vlak bij Assen organiseert de ”In en om de boerderij fair”. Ik sprak met organisator Lia Tiems over de aanstaande editie.

Wat begon als grapje, is na 5 jaar uitgelopen naar een serieus evenement. Als bezoeker word je getrakteerd op 85 standhouders die uiteenlopende producten aanbieden, variërend van eten & drinken tot glasmozaïek. Maar ook houtenspeelgoed, handgeschilderde tassen en grafische vormgeving. Tevens is er een schoolproject over recycling.

Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden, is het niet alleen in Loon maar ook in de schuren van de boerderijen in het dorp. Er is vermaak voor jong en oud, zo is er bijvoorbeeld de smederij die in bedrijf is, net als enkele oude landbouwmachines die weer zullen draaien.

In en om de boerderijfair, Loon, Drenthe, Markt

Tijdens de vorige In en om de boerderijfair in Loon

De fair zorgt in het dorp ook voor een reünie. Oud bewoners keren terug naar Loon om de gezellige dag niet te missen. De huidige bewoners bieden elk jaar weer moeiteloos alle hulp aan. Alle standhouders worden persoonlijk benaderend door Lia en elk jaar weer wordt er een route door het dorp bedacht. Dit jaar is zelfs de Asserstraat afgesloten en de organisatie vindt dit wel erg spannend. De route naar de parkeerplaats staat met borden goed aangegeven.

In en in de boerderijfair, Loon, Drenthe, Markt

Tijdens de In en Om de Boerderijfair 2017

De Standhouders komen uit de wijde omgeving van Loon. Ook schijnt een bezoekje aan de toiletten dit jaar een attractie op zich te zijn. Als je voor het goede doel iets wil doen kan dat ook, namelijk het inleveren van goederen voor de KNGF geleidehonden en Stichting vrienden doppen-actie Noord Nederland. Voor de volledige lijst van spullen die kan inleveren kan je kijken op de Facebook pagina.

Smederij, Loon, Boerderijfair, In en om de Boerderijfair, drenthe

Tijdens de Fair van 2017, in de smederij.

Het weer is praktisch alle jaren nog goed geweest, daar hopen ze dit weekend in Loon natuurlijk ook op. Volgens de weermannen komt het wel goed, met zon in het vooruitzicht en temperaturen van rond de 20 graden Celsius.

In en om de boerderijfair is aanstaande zondag 14 April 2019

Openingstijd: 10:00 – 16:30

Locatie: Loon

Kosten: Entree gratis, auto parkeren is €2.50,-

In en Om de Boerderijfair volgen op Facebook?…. Je vindt ze hier

In en om de boerderijfair, Loon, Drenthe, Assen, Markt

Kraam tijdens de 2017 Fair

In en Om de boerderijfair, loon, markt, fair, drenthe

Tijdens de fair van 2017

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

7 Reacties

 1. Lia

  Super leuk!! ……bedank jeanine.

  Antwoord
 2. Jelly Bijker

  Leuk zeg, Loon is ook een erg mooi dorp, het moet dus wel een gezellige fair zijn! Maar even op de fiets er naar toe.

  Antwoord
 3. verawandelt

  Dag Marije, leuke tip! Jammer dat wij niet in de buurt zijn dit weekend. Groeten Vera

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jaaroverzicht Evenementen – jajofotografie - […] Interview; Lia – In en om de boerderij fair. […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest