Sam & Jacky 2 jaar
Sam & Jacky 2 jaar

Precies 2 jaar geleden werden  onze katten geboren in Steenwijk. Wij wilden graag grote katten, vooral manlief had die wens. We kwamen uit bij de maine coon. Een groot en heel lief ras. 

Tijdens onze zoektocht zochten wij een betrouwbare fokker, die liefde heeft voor de katten. Hoe we precies bij cattery HilliBillys zijn terecht gekomen dat weet ik niet meer. Maar nadat er contact was geweest was het gevoel goed en gingen wij kijken voor 1 vrouwtje.

20150701_203817

Baby Sam… P.s de foto’s zijn hier met mobiel gemaakt

20150701_204812

Baby Jacky & Sam

Bij ons eerste bezoek bij de kittens was ik zowel onder de indruk van de kittens als wel van de volwassen kater. Ze zijn echt groot, en heel erg lief. Na een gezellig bezoek met een kopje koffie en wat lekkers daarbij hebben we besloten om ook het broertje van Jacky erbij te nemen. Onze mooie rooie..

Op 6 juli 2015 zijn ze bij ons komen wonen. Wij kregen 2 bolletjes pluis mee naar huis, lieve kleine poesjes die bij thuiskomst meteen hun heil achter de kachel zochten. Ze moesten  echt wennen. Die tijd hadden ze natuurlijk ook.

 

20150710_171914

De eerste dagen lagen ze hier.

 

Langzaam maar zeker kwamen ze steeds meer naar de voorgrond. En speelden ze samen en met ons, die zomer kregen we de sleutel van ons huis en bleven dan ook thuis. Alle tijd om de kleintjes te laten wennen aan ons, het huis maar ook zijn we dagjes weg geweest om te kijken hoe het ging als ze het huis voor zichzelf zouden hebben. Alles ging goed, op 1 klein plantenbak incident na.

20150715_101759

Sam kwam al snel los. Juli 2015

DSCN1783

Ook hier ligt Jacky nog achter de kachel. Juli 2015

Alle 2 hebben ze een  eigen karakter en eigenschappen. Sam echt heel lief, knuffelkontje. Jacky is altijd een beetje in de schaduw van Sam gebleven. Ze meld zich als ze geaaid wil worden, komt dan naast je liggen nooit op schoot. In de ochtend hoort Jacky ons opstaan en staat ze vrolijk beneden bij de deur te mauwen. Heel leuk ontvangst natuurlijk.

08-11-2015 (21)

November 2015

08-11-2015 (15)

November 2015

 

20160220_115808

Februari 2016

 

DSC08276

Oktober 2016

 

 

DSC08278

Oktober 2016

Vandaag zal ik nog even weer wat foto’s maken van exact 2 jaar. De kwaliteit van foto’s groeit met de poesjes mee, in de loop van de jaren. 😉

Afgelopen week maakte mijn man Peter er nog een paar.

 

DSC03644.jpg

Sam op zijn favoriete plek. Maart 2017

 

DSC03669

Close up van Jacky. Maart 2017

 

 

 

 

Geef een reactie

11 Reacties

 1. Jelly Bijker

  Leuk idee, kleine poesjes worden groot!! Kan me bijna niet meer herinneren dat ze zo klein zijn geweest. Het zijn schitterende en erg lieve beestjes, (dat uit mijn mond haha) en nog maar twee jaar. Benieuwd hoe ze verder ontwikkelen en groeien, we gaan het volgen.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dat jij dat zegt, zegt genoeg. 😉 Ze waren echt mini, ik was het ook al bijna vergeten. Schattig he?

   Antwoord
 2. Linda

  Mooie foto’s Jeanine (en Peter)! Het zijn inderdaad prachtige beesten.

  Antwoord
 3. herman

  mooie foto’s van 2 stoere poesen …fotomodellen zijn het

  Antwoord
 4. Stien den Braber

  Wat een beauty’s en wat zijn ze groot. Ik heb er eentje: Kaatje, uit het asiel. Een grijze tabby en het was liefde op het eerste gezicht. Vergeleken bij mijn vorige kater is dit meisje juist klein. Altijd leuk thuiskomen, ze staat dan al gereed voor haar knuffeltje.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Fijn hè, om niet in een leeg huis te komen. Knuffel voor Kaatje! ❤

   Antwoord
 5. verawandelt

  Wat een heerlijke beesten zijn katten toch ook. Prachtige foto’s van de twee tijgers.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dagelijks vermaak en geknuffel, ik ben er gek op. Heerlijk om katten te hebben.

   Antwoord
 6. natuurfreak

  wat zien ze er leuk uit en dat je er zoveel plezierkan van hebben

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest