Duurzaamheidscentrum – Assen

Iedereen in Assen is wel eens in het Asserbos geweest, je kan er kijken bij de pauwen of de geitjes aaien. Hier liggen een aantal mooie geocaches en kilometers wandelgenot. Als het even goed vriest kan je er schaatsen op natuurijs.
Sinds een aantal jaar is er ook een duurzaamheidscentrum. Zoals de naam doet vermoeden is alles hier duurzaam, de warmte komt van houtsnippers het gebouw heeft zonnepanelen. Door het centrum loopt een wist-u-dat-route. Ook staan er informatieborden over duurzaamheid. In het duurzaamheidscentrum kunnen kinderen een speurtocht doen.

De wolf die door Drenthe zwierf in 2015 staat hier opgezet, je kan dus oog in oog komen te staan met deze schoonheid. Je kan zijn afgelegde route hier nogmaals bekijken. Samen met de kinderen kan je in het Asserbos de wolvenpootjesroute van 2,5 km wandelen. De wolf is te zien tot december 2018.

DSC02549.jpg
Wolvenpootjes.

De imposante toren zie je al snel verschijnen als je in de buurt komt, het beklimmen van de toren ging niet toen wij er waren, we kwamen in de tuin uit. Ook heel interessant om rond te kijken. De geitjes die je kan aaien staan tegenover dit centrum. Vanuit het duurzaamheidscentrum starten verschillende wandelroutes door het Asserbos, met verschillende afstanden. Je kan de routes gratis afhalen in het centrum en op pad gaan.

Assen is sinds afgelopen jaar heel druk met het scheiden van afval, het ophaal schema is dusdanig aangepast dat je wel moet scheiden. Er is voor dit onderwerp ruim aandacht. Je kan hier je kennis testen door een afval spel. Dit is een tijdelijke expositie van een half jaar. (De opening was 26-01). Naast afval is omgaan met water ook een onderwerp wat je hier kan zien. Hoeveel water verbruik jij per dag? Wellicht vind je het antwoord.

DSC02544.jpg
containers

In het duurzaamheidcentrum kan je een heerlijk kopje koffie drinken na één van de wandelingen. Dagelijks is het geopend van 09:00 – 17:00. Je kan er ook een lunch nuttigen de producten die gebruikt worden komen uit de omgeving, ik zag een biertje van een Groningse  brouwer. De volgende keer ga ik die even proeven.

Voor alle info bekijk de website klik hier.

DSC02551.jpg

8 gedachten over “Duurzaamheidscentrum – Assen

Voeg uw reactie toe

  1. En het duurzaamheidscentrum heeft bedienend personeel van de stichting Phusis, werk- en woonbegeleiding voor jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. 👍

    Geliked door 1 persoon

  2. Wij zijn met enige regelmaat te vinden in dit gezellige, leerzaam duurzaamheidscentrum. Na een wandeling door ons mooi Asserbos is het heerlijk om hier even iets te drinken.. Mooi verhaal Jeanine!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: