Blog

Angie Aardbei – Tattooshop
Gepubliceerd op: 27 februari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Assen | Shop

Wie zit er achter die toffe (web)shop, of leuke Facebookpagina? Ik zoek ze op en stel vragen over het hoe en waarom.

De eerste echte shop in deze serie, wel meteen een hele toffe namelijk een tattooshop. Het is mijn eerste keer dat ik hier binnen kom. Ik ben op visite bij Angela, Tattoo artist in Assen. Het voelt ook echt als op visite zijn het is een hele gezellige plek, Angela wiens artiesten naam Angie Aardbei is, ontvangt mij heel enthousiast. De klant op de stoel krijgt een hele toffe tattoo en vind mijn aanwezigheid prima.

Toen Angie 18 was droomde ze ervan om te leren tatoeëren, op dat moment geloofde ze nog niet in haar talent, na een depressie en dagbehandeling tegen o.a. de depressie kwam ze tot het besef dat ze wel degelijk met mensen kan werken. Ze doet nog een poging om de opleiding sociaal cultureel werker tot haar beroep te maken maar weet zeker dat ze eigenlijk tattoo  artist wil worden. Ze jaagt haar droom achter na en start.

Om tattoo artist te worden kan je geen opleiding volgen, je kan enkel oefenen en een flinke dosis creativiteit bezitten helpt ook. De eerste tattoo’s kan je zetten op bijvoorbeeld varkenshuid wat je bij de slager kan halen. Angie vind dit echter zo vies dat ze het gaat leren op rubberen nep huid. Na een aantal oefen sessies waagt ze de stap en vraagt ze vrienden op wie ze kosteloos haar kunst mag uitproberen, ze staan hiervoor in de rij, ze had in plaats van 20 klanten er wel 40 kunnen krijgen. Mede door haar geluk dat haar man een tattooshop heeft hoeft ze niet eerst een jaar mee te kijken en kan ze beginnen aan haar droom.

Haar inspiratie haalt ze uit voorbeelden van Instagram, ze kan avonden lang scrollen langs de vele accounts die er bestaan op tattoo gebied. Ze blijft echter in haar eigen ontwerpen dicht bij zichzelf, ze heeft een eigen stijl die heel herkenbaar is. Dat maakt een Angie Aardbei tattoo uniek. Als je met een eigen tekening komt zal deze door Angie aangepast gaan worden naar haar stijl, mocht er  een vraag komen voor een tattoo wat niet bij haar past legt ze de opdracht bij haar man neer.

DSC02837.jpg

Angie aan het werk aan een tattoo. De kinderen van de klant hebben de tattoo getekend.

Haar creatieve tattoo voorbeeld is Lady Luck uit weert. Ze heeft een leuke eigen stijl en is echt aardig, sommige artiesten zijn volgens Angie arrogant. Een tatoeërende vrouw is in het noorden nog wel redelijk uniek, in de rest van Nederland is het al veel meer voorkomend dat je een vrouw in de tattooshop vind.

Op 13 & 14 mei vind er een tattoo conventie plaats in Groningen, hiervoor zal Angie een flash maken. Een flash is een serie tattoo’s die speciaal gemaakt worden voor bijvoorbeeld een conventie. Ze maakte ook een kerstflash, je kan dan kiezen uit een serie kerst-tattoo’s.

DSC02838.jpg

De Kerst-Flash van 2016

De samenwerking met haar man is ontstaan, dit was niet iets wat ze perse ambieerde, eigenlijk liever niet. Maar uiteindelijk is het een te gekke kans om haar droom  vorm te geven. Nu willen ze niet meer zonder elkaar werken, ook als er in de toekomst een nieuwe shop komt blijven ze bij elkaar. Het bevalt goed en is erg vertrouwd. De shop krijgt 1x in de 3 jaar een inspectie van de GGD, er komen dan 2 mensen langs die kijken of de protocollen wel worden nageleefd. Als dit het geval is wordt je weer voor 3 jaar gecertificeerd.

FEIT OF FABEL?

Klopt het dat een bepaalde kleur pijnlijker is dan zwart? Dit klopt niet, een tattoo word opgezet van donker naar licht, dus als mensen zeggen dat bijvoorbeeld wit pijnlijk is komt dat door de duur van de tattoo sessie.

Deze middag was voor mij echt heel leerzaam. Bij veel dingen stond ik niet stil, erg leuk om nieuwe dingen te leren op deze manier.

Wil je Angie Aardbei volgen op sociale media?

 • Facebook <<– Klik hier
 • Instagram: @angie_aardbei
 • Mail: angela.aardbei@hotmail.com
dsc02866

Angie in Actie

dsc02867

Tattoo artist

 

 

 

 

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

11 Reacties

 1. Stien den Braber

  Tof, een vrouw. Ik had altijd het idee dat het een beetje machowereld is. Ik zou er bijna zelf een willen….

  Antwoord
 2. marjolein

  Leuk verslag. Heb je zelf al een tattoo uitgezocht, of houd je er niet van?

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ik zeg steeds “nog niet” Vind het wel erg mooi. Maar ook lastig kiezen.

   Antwoord
 3. verawandelt

  Dag Jeanine, wat een originele blog met leuke feiten. Groeten Vera

  Antwoord
 4. Jelly Bijker

  Erg leuk om dit eens door een vrouw te zien doen, vooral ook dat Angie vol passie is en er veel van haar zelf instopt!!

  Antwoord
 5. Sharon

  Het is een fantastische leuke enthousiaste vrouw!
  Die er ook echt voor gaat!
  Ik heb nog nooit een tatoo laten zetten bij Angela, maar de tijd komt dat ik dat zeker een keer laat doen! Want wat ze allemaal maar even tekend en doet vind ik echt onwijs cool!
  Echt diep RESPECT!!
  Ik kan niks anders zeggen dan You Go Girl 💕

  Antwoord
 6. De Protagonisten

  Ik ga er binnenkort waarschijnlijk ook één nemen, maar wel dichter bij huis 🙂

  Antwoord
 7. natuurfreak

  Ik hou niet zo van tottoo’s Een kleintje kan mooi zijn maar mensen die vol staan vind ik niet mooi.In mijn familie hebben er verschillenden een tottoo en ieder moet het maar voor zich zelf uitmaken wat ze met hun lichaam doen

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe is het met de goede voornemens? | jajofotografie - […] Angie Aardbei aan het werk Mooi aangeklede zaak van Linda vlak voor de opening. Collectie wol van Leuk. […]
 2. Jaaroverzicht Interviews – jajofotografie - […] Interview: Angie Aardbei […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest