Blog

Museum De Fundatie – Zwolle
Gepubliceerd op: 2 februari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

Onlangs zag ik een kunstenaar voorbij komen in een item op TV, daar moet ik heen was mijn eerste gedachte. De kunstenaar bleek een jonge meneer uit Nederland te zijn.

Joseph Klibansky.

Ergens was ik ook blij dat het ”gewoon” in Zwolle was, fijn dat ik eens niet een hele dag moet uittrekken om een expositie te bezichtigen. Lekker naast de deur zullen we maar zeggen.

We hebben geparkeerd op parkeerplaats Emmawijk. Het is prima te vinden door de borden te volgen. Ook is het op wandelafstand van de fundatie.

Eenmaal binnen hebben we in een gratis kluisje onze jassen en tassen gestopt en begonnen we vol goede moed aan ons bezoek. Het bleek zeker de moeite waard.

Wat een gave schilderijen hebben we gezien, ik heb werkelijk nog nooit zo lang voor verschillende kunstwerken gestaan eigenlijk ben ik nog niet uitgekeken. Eén thuis aan de muur zou erg leuk zijn. Je blijft kijken en ontdekken in de kunstwerken, deze werken zijn eigenlijk helemaal geen schilderijen; ze zijn gemaakt door middel van digitale fotografie, verf en kunsthars op dibond. Je kan er van alles op vinden. Van prachtige teksten, tot tropische vogels, maar ook een groene jungle. Echt heel erg gaaf!

DSC01962.jpg

Joseph Klibansky

 

Ook de driedimensionale werken zijn echt onwijs mooi. Je moet echt 2,3,4 x kijken of je wel goed ziet wat je ziet. Erg bijzonder. Het grote beeld dat dezelfde naam draagt als de expositie ”Leap of Faith” is omringt door 4 immense werken. Het lijkt alsof je in zijn wereld staat.

De driedimensionale beer werkt ook als spiegel, je ziet niet alleen ons, maar ook meerdere werken in de ruimte, en dat keer 6? Wij waren steeds benieuwd en waren oprecht verrast als we weer een nieuwe ruimte in mochten. Wat komt er nu weer?

Museum de Fundatie heeft meer.

Werner Tübke

Zijn eerste buitenlandse expositie is te zien in Zwolle. 100 schilderijen kan je hier bekijken. Door het enthousiasme van Klibansky kon ik de schakeling niet goed maken naar deze, voor mij wat zwaar aanvoelende werken. desalniettemin waren ze zo nu en dan kleurrijk en zat er wel degelijk een verhaal achter.

Ook Kasteel Nijenhuis in Heilo heeft op dit moment een deel van deze expositie. Dat zijn tekeningen en aquarellen.

Museum de fundatie heeft nog meer….

DSC01971.jpg

een prachtig uitzicht!

 

 

 • Museumjaarkaart: Ja
 • openingstijden: klik hier
 • Lift aanwezig: Ja.
 • Toegankelijkheid: lees hier
 • Hond toegestaan: Alleen geregistreerde hulphonden
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Voor de jeugd:  Een theatrale rondleiding in het Kasteel, en voor schoolklassen zijn er mogelijkheden.
 • Voor alle info kijk op de website http://www.museumdefundatie.nl/nl/openingstijden/

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. natuurfreak

  Dat lijkt me en prachtig en indrukwekkend museum.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jaaroverzicht Musea – jajofotografie - […] Het hele verhaal: Joseph Klibansky – De fundatie – Zwolle […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest