Blog

Museum De Fundatie – Zwolle
Gepubliceerd op: 2 februari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

Onlangs zag ik een kunstenaar voorbij komen in een item op TV, daar moet ik heen was mijn eerste gedachte. De kunstenaar bleek een jonge meneer uit Nederland te zijn.

Joseph Klibansky.

Ergens was ik ook blij dat het ”gewoon” in Zwolle was, fijn dat ik eens niet een hele dag moet uittrekken om een expositie te bezichtigen. Lekker naast de deur zullen we maar zeggen.

We hebben geparkeerd op parkeerplaats Emmawijk. Het is prima te vinden door de borden te volgen. Ook is het op wandelafstand van de fundatie.

Eenmaal binnen hebben we in een gratis kluisje onze jassen en tassen gestopt en begonnen we vol goede moed aan ons bezoek. Het bleek zeker de moeite waard.

Wat een gave schilderijen hebben we gezien, ik heb werkelijk nog nooit zo lang voor verschillende kunstwerken gestaan eigenlijk ben ik nog niet uitgekeken. Eén thuis aan de muur zou erg leuk zijn. Je blijft kijken en ontdekken in de kunstwerken, deze werken zijn eigenlijk helemaal geen schilderijen; ze zijn gemaakt door middel van digitale fotografie, verf en kunsthars op dibond. Je kan er van alles op vinden. Van prachtige teksten, tot tropische vogels, maar ook een groene jungle. Echt heel erg gaaf!

DSC01962.jpg

Joseph Klibansky

 

Ook de driedimensionale werken zijn echt onwijs mooi. Je moet echt 2,3,4 x kijken of je wel goed ziet wat je ziet. Erg bijzonder. Het grote beeld dat dezelfde naam draagt als de expositie ”Leap of Faith” is omringt door 4 immense werken. Het lijkt alsof je in zijn wereld staat.

De driedimensionale beer werkt ook als spiegel, je ziet niet alleen ons, maar ook meerdere werken in de ruimte, en dat keer 6? Wij waren steeds benieuwd en waren oprecht verrast als we weer een nieuwe ruimte in mochten. Wat komt er nu weer?

Museum de Fundatie heeft meer.

Werner Tübke

Zijn eerste buitenlandse expositie is te zien in Zwolle. 100 schilderijen kan je hier bekijken. Door het enthousiasme van Klibansky kon ik de schakeling niet goed maken naar deze, voor mij wat zwaar aanvoelende werken. desalniettemin waren ze zo nu en dan kleurrijk en zat er wel degelijk een verhaal achter.

Ook Kasteel Nijenhuis in Heilo heeft op dit moment een deel van deze expositie. Dat zijn tekeningen en aquarellen.

Museum de fundatie heeft nog meer….

DSC01971.jpg

een prachtig uitzicht!

 

 

 • Museumjaarkaart: Ja
 • openingstijden: klik hier
 • Lift aanwezig: Ja.
 • Toegankelijkheid: lees hier
 • Hond toegestaan: Alleen geregistreerde hulphonden
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Voor de jeugd:  Een theatrale rondleiding in het Kasteel, en voor schoolklassen zijn er mogelijkheden.
 • Voor alle info kijk op de website http://www.museumdefundatie.nl/nl/openingstijden/

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. natuurfreak

  Dat lijkt me en prachtig en indrukwekkend museum.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jaaroverzicht Musea – jajofotografie - […] Het hele verhaal: Joseph Klibansky – De fundatie – Zwolle […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest