Blog

Rotterdam Museum/’40-’45nu – Rotterdam
Gepubliceerd op: 27 januari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

14 mei 1940 een datum die in Rotterdam een zwaar beladen datum moet zijn, op die dag is Rotterdam gebombardeerd. In dit museum kom je in aanraking met de oorlog in Rotterdam.

Vaak had ik gehoord over de bombardementen in Rotterdam, ook de film met Jan Smit had ik al gezien. Alleen was ik nog nooit in Rotterdam geweest dus ook nog nooit een museum bezocht in die stad. Er is inmiddels verandering in gekomen.

Dit museum beschikt over veel voorwerpen die uit de oorlog zijn overgebleven, zoals voedselbonnen, krantenknipsels, koffers en zelfs etenswaren. erg bijzonder om te zien. Aan de tegenovergestelde wand loopt het verhaal, de vertellingen gaan over het bombardement. Maar ook staan er harde cijfers over het aantal doden, de duur van het bombardement en het aantal gebouwen die zijn verdwenen tijdens die paar minuten die het bombardement duurde. Zeer zeer indrukwekkend.

Ook word er geschreven over de grote Razzia die er gehouden is in 1944. Online heb ik hierover een prachtige pagina gevonden, dit lijkt wel een digitaal museum. Ik ben er ademloos op blijven hangen om te lezen.

Aan het eind van het museum komt er nog een andere indrukwekkende beleving, alsof je er bij bent, tijdens de bombardementen.

Als ik een  museum heb bezocht dat over de oorlog gaat moet ik altijd even ”bijkomen” wel blijft het op deze manier leven, de oorlog. Het mag niet vergeten worden!

De persoonlijke berichten komen ook altijd binnen.

 

 • Museumjaarkaart : Ja
 • openingstijden: klik hier
 • Lift aanwezig: Niet nodig, het is gelijkvloers.
 • Toegankelijkheid: Goed.
 • Hond toegestaan: Ik weet het niet.
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Adres en route: klik hier

img_20160124_132045

 

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Marije, De Gans (MSW)

  Wat emotioneel! Ik denk dat je zoiets goed moet plannen. Niet voor je verjaardag bijvoorbeeld. Ik wil er wel graag heen. En dan afsluiten met een wandeling op de Waalsdorpervlakte. Mooie log!

  Antwoord
 2. verawandelt

  Dag Jeanine, wat een goede tip weer. Wat een leuke musea heeft Rotterdam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest