Blog

Rotterdam Museum/’40-’45nu – Rotterdam
Gepubliceerd op: 27 januari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

14 mei 1940 een datum die in Rotterdam een zwaar beladen datum moet zijn, op die dag is Rotterdam gebombardeerd. In dit museum kom je in aanraking met de oorlog in Rotterdam.

Vaak had ik gehoord over de bombardementen in Rotterdam, ook de film met Jan Smit had ik al gezien. Alleen was ik nog nooit in Rotterdam geweest dus ook nog nooit een museum bezocht in die stad. Er is inmiddels verandering in gekomen.

Dit museum beschikt over veel voorwerpen die uit de oorlog zijn overgebleven, zoals voedselbonnen, krantenknipsels, koffers en zelfs etenswaren. erg bijzonder om te zien. Aan de tegenovergestelde wand loopt het verhaal, de vertellingen gaan over het bombardement. Maar ook staan er harde cijfers over het aantal doden, de duur van het bombardement en het aantal gebouwen die zijn verdwenen tijdens die paar minuten die het bombardement duurde. Zeer zeer indrukwekkend.

Ook word er geschreven over de grote Razzia die er gehouden is in 1944. Online heb ik hierover een prachtige pagina gevonden, dit lijkt wel een digitaal museum. Ik ben er ademloos op blijven hangen om te lezen.

Aan het eind van het museum komt er nog een andere indrukwekkende beleving, alsof je er bij bent, tijdens de bombardementen.

Als ik een  museum heb bezocht dat over de oorlog gaat moet ik altijd even ”bijkomen” wel blijft het op deze manier leven, de oorlog. Het mag niet vergeten worden!

De persoonlijke berichten komen ook altijd binnen.

 

 • Museumjaarkaart : Ja
 • openingstijden: klik hier
 • Lift aanwezig: Niet nodig, het is gelijkvloers.
 • Toegankelijkheid: Goed.
 • Hond toegestaan: Ik weet het niet.
 • Duur bezoek: 1,5 uur.
 • Adres en route: klik hier

img_20160124_132045

 

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Marije, De Gans (MSW)

  Wat emotioneel! Ik denk dat je zoiets goed moet plannen. Niet voor je verjaardag bijvoorbeeld. Ik wil er wel graag heen. En dan afsluiten met een wandeling op de Waalsdorpervlakte. Mooie log!

  Antwoord
 2. verawandelt

  Dag Jeanine, wat een goede tip weer. Wat een leuke musea heeft Rotterdam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest