Nederlands volksbuurt museum – Utrecht

Deze week een must-see museum als je het mij vraagt, in wijk C van Utrecht vind je het Nederlands volksbuurt museum.

De entree van het museum is een warm welkom, eenmaal door de eerste deur loop je een gevoelsmatige woonkamer in. Na de uitleg over het museum, het in ontvangst nemen van de benodigde attributen en het zien van de introductie film, mochten we naar binnen.

We zijn begonnen met het luisteren naar de 3 verhalen over de volksbuurten, en ook naar 3 dialecten. we kozen voor Amsterdams, Utrechts, en Engels erg bijzonder. En nog zeggen dat Drents moeilijk te volgen is.. 😉 Ieder zijn eigen taaltje in Nederland, mooi om te horen.

Als je verder het voormalig schoolgebouw inloopt kom je een vriendelijke meneer tegen die je graag iets afhandig maakt. Ik ga niet te veel weggeven, maar dit museum is zo bijzonder leuk. Als je die vriendelijke meneer gepasseerd bent kom je in de steeg. Ook in dit interactieve stuk van het museum ontmoet je mooie, lieve, mensen met verhalen over het leven in de volksbuurt.

Je kan je weg vervolgen via een trap, of lift. Op de eerste verdieping vind je een ruimte waar je een mooi uitzicht hebt op de Jacobikerk, aan de muur tref je een kast met geuren, dit was echt hilarisch. Mijn man (die een niet goed werkende neus heeft) ging bijna over zijn nek.. gevolg daarvan was dat ik die geur even heb overgeslagen.

Wij hebben ons echt super vermaakt. Ook voor de kinderen is dit hartstikke leuk.

Helaas konden wij een petitie tekenen omdat het museum met sluiten wordt bedreigd ivm het niet verkrijgen van subsidie. Voor 2017 zijn ze gered, maar in 2018 dreigt sluiting alsnog. Ik was hier zeer verbaast over, een museum wat zo’n mooi stukje geschiedenis in leven houd mag volgens mij niet verloren gaan.

  • Museumjaarkaart: Ja
  • openingstijden: klik hier
  • Lift aanwezig: Ja.
  • Toegankelijkheid: goed.
  • Hond toegestaan: ?
  • Duur bezoek: 1 uur.
  • Voor de jeugd: Joop & Jopie

Heel veel plezier als jullie op bezoek gaan!

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Nederlands volksbuurt museum – Utrecht

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: