Blog

Maritiem Centrum Abraham Fock – Hollum
Gepubliceerd op: 12 januari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

Als je gek bent op de Waddeneilanden kan je bijvoorbeeld op Ameland lekker bijkomen en uitwaaien. Op Ameland zijn verschillende musea. Het maritiem centrum Abraham Fock is er één van.

Leuk voor jong en oud, zeker als je graag wil proberen de morsecodes te leren, dit is moeilijker dan het lijkt, maar tof om eens te proberen. Net als het zelf besturen van een (virtuele) boot, dit kan je daar ook proberen. Er is veel te zien, je voelt je bijna op zee. Ook kan je de grote houten reddingsboot bewonderen.

 

Wij hadden super veel mazzel, want de reddingsboot en de paarden gingen net in het weekend dat wij er waren van het maritieme centrum naar de zee om een demonstatie te geven. Met donderend geweld gingen de paarden en de boot richting water. Deze demonstratie is ongeveer 14x per jaar, echt heel gaaf om daar bij aanwezig te zijn.

De demonstratie werd zoals je kan zien ook erg goed bezocht.  Het museum, is erg leuk om eens te bezoek. Het dorpje Hollum is heel erg schattig, je kan heerlijke koffie drinken en lekkere wafels eten bij Eeterij Tante A’n, zeer de moeite waard.

dsc_3115

 • Museumjaarkaart: Ja
 • Demonstraties 2017: klik hier
 • Lift aanwezig: nvt
 • Toegankelijkheid: goed.
 • Hond toegestaan: ?
 • Duur bezoek: 1 uur. (zonder demonstratie)
 • Voor de jeugd: Het hele museum is voorzien van leuke actieve dingen voor de jeugd.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. verawandelt

  Wat een leuk interactief museum en die wafels met slagroom om is vingers bij op te eten

  Antwoord
 2. Jelly Bijker

  Ik vind 1 dagje eiland bezoeken al voelen als een korte vakantie, heerlijk tochtje met de boot, lekkere strandwandeling met natuurlijk een stop bij een gezellige strandtent en aan het eind van de rit heerlijk op een terras je maag weer vullen. Tja je moet natuurlijk ook weer met de boot terug, dusss…nu betrap ik me er op dat wij dit eigenlijk te weinig doen!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dat klopt, dit ondernemen we nniet vaak genoeg. en eigenlijk is het zo makkelijk te doen. Lekker even uitwaaien op een eiland, of aan de kust..

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Natuurcentrum Ameland – jajofotografie - […] je op Ameland bent zijn er verschillende musea die je echt “moet” bekijken Maritiem centrum Abraham Fock is daar…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest