Maritiem Centrum Abraham Fock – Hollum

Als je gek bent op de Waddeneilanden kan je bijvoorbeeld op Ameland lekker bijkomen en uitwaaien. Op Ameland zijn verschillende musea. Het maritiem centrum Abraham Fock is er één van.

Leuk voor jong en oud, zeker als je graag wil proberen de morsecodes te leren, dit is moeilijker dan het lijkt, maar tof om eens te proberen. Net als het zelf besturen van een (virtuele) boot, dit kan je daar ook proberen. Er is veel te zien, je voelt je bijna op zee. Ook kan je de grote houten reddingsboot bewonderen.

 

Wij hadden super veel mazzel, want de reddingsboot en de paarden gingen net in het weekend dat wij er waren van het maritieme centrum naar de zee om een demonstatie te geven. Met donderend geweld gingen de paarden en de boot richting water. Deze demonstratie is ongeveer 14x per jaar, echt heel gaaf om daar bij aanwezig te zijn.

De demonstratie werd zoals je kan zien ook erg goed bezocht.  Het museum, is erg leuk om eens te bezoek. Het dorpje Hollum is heel erg schattig, je kan heerlijke koffie drinken en lekkere wafels eten bij Eeterij Tante A’n, zeer de moeite waard.

dsc_3115

  • Museumjaarkaart: Ja
  • Demonstraties 2017: klik hier
  • Lift aanwezig: nvt
  • Toegankelijkheid: goed.
  • Hond toegestaan: ?
  • Duur bezoek: 1 uur. (zonder demonstratie)
  • Voor de jeugd: Het hele museum is voorzien van leuke actieve dingen voor de jeugd.

4 gedachten over “Maritiem Centrum Abraham Fock – Hollum

Voeg uw reactie toe

  1. Ik vind 1 dagje eiland bezoeken al voelen als een korte vakantie, heerlijk tochtje met de boot, lekkere strandwandeling met natuurlijk een stop bij een gezellige strandtent en aan het eind van de rit heerlijk op een terras je maag weer vullen. Tja je moet natuurlijk ook weer met de boot terug, dusss…nu betrap ik me er op dat wij dit eigenlijk te weinig doen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: