Leuk – Facebook pagina.

Wie zit er achter die toffe (web)shop, of leuke Facebookpagina? Ik zoek ze op en stel vragen over het hoe en waarom.

Vandaag de eerste aflevering van deze serie. Ik was op de koffie bij Angelina, zij is beheerder van haar Facebook haak pagina LEUK.

De naam LEUK werd bedacht op een verjaardag, een dag later werd de daad bij het woord gevoegd en kwam LEUK tot leven op de Facebook pagina. Inmiddels bestaat de pagina 2,5 jaar en met succes.

In februari 2014  begon Angelina met haken omdat stichting early birds op haar pad kwam. Haar nicht beviel van een premature baby en daardoor besloot ze een vogeltje voor de stichting te haken, de pogingen die ze voor die tijd deed liepen uit op niks, maar voor dit goede doel moest het lukken.

De techniek die Angelina gebruikt heet Amigurumi  (Japans: 編み包み) deze Japanse haakterm betekend; Ami (breien of haken)  Nuigurumi (knuffelbeest). knuffelbeesten haken dus en dat doet ze met veel plezier, het leukste wat ze haakte zijn de gekleurde beer, slakken en de trouwpoezen.

De Earlybird vogels geven vooral voldoening, ze komen terecht op een plek waar geborgenheid soms zo moeilijk te realiseren is, door de staart van de vogel krijgt de baby het gevoel dat hij de navelstreng vasthoud, zo word hij ervan weerhouden de slangen uit zijn neusje te trekken. Wil je zelf een birdje haken? Meld je aan bij deze groep.

dsc01662

Ze maakt meer dan knuffels, ook worden er regelmatig sjaals, sleutelhangers, bijtringen en vlaggenlijnen gehaakt. Iedereen die een leuk origineel (kraam)cadeautje zoekt kan bij haar terecht. Ze heeft zelf een wolk ontworpen met een muziekdoosje erin. Ze gebruikt katoen van het merk Phildar cotton 3, en haaknaald 2,5 mm van het merk Clover Amour.

wolkje
LEUK is ook te volgen op Instagram @ Ansjeleuk

Om in contact te komen met Angelina, of om haar te volgen kan je naast instagram ook een kijkje nemen op haar LEUK Facebook pagina.

Ze is ook lid van verschillende groepen op Facebook, Ukkepukkie, We love stip & haak en *My Krissie Dolls*  hier delen leden de mooie creaties aan elkaar. Voor de beginnende haaksters heeft ze me als tip mee gegeven, kijk vooral veel You Tube filmpjes daar kan je stap voor stap leren hoe je moet haken.

Veel succes!

Mocht je zelf een (web)shop hebben (of ken je iemand) en lijkt het je leuk ook een interview te doen, neem dan even contact op via jeaninebijker@hotmail.com of stuur mij een bericht via Facebook

 

 

8 gedachten over “Leuk – Facebook pagina.

Voeg uw reactie toe

  1. Mooi om nu ook eens te lezen hoe LEUK is ontstaan en wie er achter zit!! Dat er heel erg mooie dingen gehaakt, gefröbeld en gebreid wordt wist ik natuurlijk wel.
    *** Leuk gedaan***.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: