Amsterdam Museum. Amsterdam.

Amsterdam, ik ben daar graag fijne stad met zijn drukte, beweging en op verassende plaatsen rust. Bijvoorbeeld in ”de papagaai” dit is een kerk midden in de Kalverstraat, als je het niet weet, loop je er voorbij. Maar als je daar de deur doorgaat kom je in een oase van rust.. Heel bijzonder om eens te doen.

Als je dan toch in de kalverstraat bent loop dan voor een leuk museum door naar het Amsterdam museum, op nummer 92 vind je die. Waarop is Amsterdam gebouwd? en hoe ging het er in de tweede wereldoorlog aan toe? Deze antwoorden vind je hier. Het is een heel fijn museum om in te zijn. Verschillende thema’s passeren. Je kan zelf bepalen over welke onderwerpen je meer wil weten door je audiotour.  Door je audio apparaat te scannen kun je luisteren naar de door jou gekozen verhalen. Het is een reis door de tijd.

Ook heeft Elly Lust een audiotour ingesproken over LGBTI-verhalen (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en Intersex). Dit is route die naast de route van het museum meeloopt. Ik ben fan van Elly, dus onwijs leuk voor mij! Ik heb mij ook echt verbaast over wat ze mij vertelde. Zeker de moeite waard die audio punten mee te nemen dus.

Er loopt op  dit moment een tijdelijke tentoonstelling over 100 jaar schiphol. Dit is speciaal voor kinderen, alleen wij grote kinderen vonden het ook heel erg leuk. (Love Shiphol!) Dus je kan me niet blijer maken. Je kan tot 07-05-2017 nog naar deze tentoonstelling.

Wij hebben ons prima vermaakt, ook was de drukte goed verdeeld door het grote museum. Je merkt er weinig van. Dat is wel erg prettig.

De spiegelwand waar je door moet lopen aan het einde zorgt voor enige verwarring.. 😉 DSC00869.JPG

  • Museumjaarkaart geldig: Ja
  • openingstijden en prijzen: klik hier
  • Lift aanwezig : Ja, dit is ook nodig.
  • Toegankelijkheid lees je hier
  • Pin aanwezig: Ja
  • Honden toegestaan: Alleen geregistreerde hulphonden zijn toegestaan.
  • Duur bezoek: Ruim 1,5 uur, dat ligt aan hoeveel je wil luisteren..
  • Voor de jeugd:

 

 

3 gedachten over “Amsterdam Museum. Amsterdam.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: