Blog

Amsterdam Museum. Amsterdam.
Gepubliceerd op: 5 januari 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum | Stedentrip

Amsterdam, ik ben daar graag fijne stad met zijn drukte, beweging en op verassende plaatsen rust. Bijvoorbeeld in ”de papagaai” dit is een kerk midden in de Kalverstraat, als je het niet weet, loop je er voorbij. Maar als je daar de deur doorgaat kom je in een oase van rust.. Heel bijzonder om eens te doen.

Als je dan toch in de kalverstraat bent loop dan voor een leuk museum door naar het Amsterdam museum, op nummer 92 vind je die. Waarop is Amsterdam gebouwd? en hoe ging het er in de tweede wereldoorlog aan toe? Deze antwoorden vind je hier. Het is een heel fijn museum om in te zijn. Verschillende thema’s passeren. Je kan zelf bepalen over welke onderwerpen je meer wil weten door je audiotour.  Door je audio apparaat te scannen kun je luisteren naar de door jou gekozen verhalen. Het is een reis door de tijd.

Ook heeft Elly Lust een audiotour ingesproken over LGBTI-verhalen (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en Intersex). Dit is route die naast de route van het museum meeloopt. Ik ben fan van Elly, dus onwijs leuk voor mij! Ik heb mij ook echt verbaast over wat ze mij vertelde. Zeker de moeite waard die audio punten mee te nemen dus.

Er loopt op  dit moment een tijdelijke tentoonstelling over 100 jaar schiphol. Dit is speciaal voor kinderen, alleen wij grote kinderen vonden het ook heel erg leuk. (Love Shiphol!) Dus je kan me niet blijer maken. Je kan tot 07-05-2017 nog naar deze tentoonstelling.

Wij hebben ons prima vermaakt, ook was de drukte goed verdeeld door het grote museum. Je merkt er weinig van. Dat is wel erg prettig.

De spiegelwand waar je door moet lopen aan het einde zorgt voor enige verwarring.. 😉 DSC00869.JPG

  • Museumjaarkaart geldig: Ja
  • openingstijden en prijzen: klik hier
  • Lift aanwezig : Ja, dit is ook nodig.
  • Toegankelijkheid lees je hier
  • Pin aanwezig: Ja
  • Honden toegestaan: Alleen geregistreerde hulphonden zijn toegestaan.
  • Duur bezoek: Ruim 1,5 uur, dat ligt aan hoeveel je wil luisteren..
  • Voor de jeugd:

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest