Blog

Gevangenismuseum. Veenhuizen
Gepubliceerd op: 22 december 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum

Mocht je voor de kerstvakantie nog een leuk uitje zoeken voor je kinderen, neefje of zusje Ga eens naar Veenhuizen, daar vind je het gevangenismuseum. Veenhuizen? Waar ken je dat nog meer van, Waarschijnlijk van het boek ”Het pauperparadijs” geschreven door Suzanne Jansen dat gaat over Veenhuizen en zijn vroege geschiedenis. Het museum is nu gevestigd in wat ooit het armengesticht was.

Het museum is ook voor volwassenen erg leuk. Je kan in de huid kruipen van de rechters, dit leverde bij ons leuke discussies op. Ik ben te soft, manlief te streng. dat was ongeveer de strekking. Het is een museum waar je veel kan doen, meedenken en aanraken. Ook kan je kijken in een echte gevangenis. Of een Rondrit maken in de boevenbuis.

Collage 2016-01-21 19_11_38.jpg

Op 28 december is er landlopersdag.

 • Museumjaarkaart geldig: Ja
 • openingstijden en prijzen: klik hier
 • Lift aanwezig : NVT
 • Pin aanwezig: Ja
 • Honden toegestaan: Nee
 • Duur bezoek: ongeveer 1,5 uur (Gerekend naar mijzelf)
 • Voor de jeugd:

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

4 Reacties

 1. Marije, van Hans de Gans (MSW)

  Goeie tip! Lijkt me wel wat voor ZoonVanZes, die gek is op boefje-politiemannetje spelen. Interessant ook! Dank en alvast mooie dagen gewenst 🎄

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Nationale Museumweek (in Drenthe) | jajofotografie - […] Om de keus helemaal onmogelijk te maken kan je ook nog naar het gevangenismuseum gaan. In het weekend 8…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest