Blog

Kaasmuseum Alkmaar
Gepubliceerd op: 1 december 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Museum | Stedentrip

Wie Alkmaar zegt, zegt Kaas. Daarom is het ook niet zo verwonderlijk dat je daar het Kaasmuseum vind.

Mijn museumtips start ik met Het Kaasmuseum!

Wij hebben het Kaasmuseum bezocht op een zaterdagmiddag, de drukte viel mee overal konden we goed kijken, en alles rustig lezen. Bij binnenkomst kregen we een (echt!) heerlijk stukje kaas. Natuurlijk was dit stukje veel te klein!

In het museum vind je zeer uitgebreide informatie, over de tijdsverloop, ontstaan, ook de oude kaaspers is bijzonder om te zien. Leuke uit leg via digitale schermen. Maar ook ”gewone” tekstborden zijn fijn om te lezen. Je kan ook spelletjes doen, deze computers waren telkens bezet. zo druk was het dan wel.

Leuke bijkomstigheid vond ik; het museum zit ín de waag. Dat maakt het wel bijzonder.

Als je uitgekeken bent in het museum is het zeker de moeite waard om eens een rondje te wandelen door Alkmaar, het is een erg leuke stad. Het Kaasmuseum zit in hetzelfde pand als de VVV, dus een leuke stadswandeling is snel gescoord!

  • Museumjaarkaart geldig: Ja
  • tarieven vind je hier
  • Lift aanwezig : Ja
  • Pin aanwezig: Ja
  • Honden toegestaan: Nee
  • Duur bezoek: half uur tot anderhalf uur (Info via website)
  • ons bezoek was lekker gemiddeld 3 kwartier.
  • Voor de jeugd: Speurtocht & interactieve spelletjes op bovenste verdieping.

Wij hebben ons er goed vermaakt. Als je het museum kent, deel vooral je ervaringen.

Veel plezier!

 

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Wandelen  in Petten aan zee – Noord – Holland

Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

De laatste kans om te wandelen in de zon, langs het strand en door de duinen. Het is de laatste woensdag van deze zomer. Wat een bizarre zomer, wat is het een warme laatste zomerdag. Peter en ik zijn een midweek in Petten. Geen actieve vakantie, met mooie stukken...

Lees meer
Gastblog: Interieur en meer – Kim @onesixty1

Gastblog: Interieur en meer – Kim @onesixty1

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest