Musea.

Vanaf mijn vroege jeugd kan ik me goed herinneren dat ik mee ging naar musea, en niet grote mensen musea, maar kindermusea.

Op woensdagmiddag ging ik vaak met mijn mama naar het museum Kinderwereld in Roden. Ze hadden daar toen fietsen met één groot wiel, en één klein wiel, heel spannend om op te fietsen. Ook kan ik mij houten tollen herinneren, die je met een touwtje moest slaan om hem te laten draaien. Net als de metalen hoepels, ik weet niet helemaal meer hoe je die ook alweer gebruikte.

Niet alleen het museum in Roden bezochten we, ook het Drents museum kan ik me goed herinneren. Er was een speciaal kindermuseum, je kon daar van alles doen, en beleven. wat me daar vooral is bijgebleven? Het koffiemalen, Het zakje koffie rook altijd zo lekker!!

Ik zag op de site van het Drents museum dat het kindermuseum op het moment verbouwd wordt, ik hoop eigenlijk (voor de nostalgie) dat het koffiemalen weer opgenomen wordt in het kindergedeelte. Ruiken kinderen tegenwoordig nog wel eens ”echte” koffie?

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van een museumjaarkaart, ook mijn man heeft er 1 en we lopen dus regelmatig her en der een museum in. Zodoende heb ik er al een aantal gezien.

Het leek me leuk om daar iets mee te doen. Wat zouden jullie als lezer willen weten over een museum voor je het zelf bezoekt? Dit mogen allerlei uiteenlopende dingen zijn, ik sta open voor ideeën. Het lijkt me leuk om 1x in de week een vast onderdeel te maken ”museumtips”.

 

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Musea.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: