Blog

Musea.
Gepubliceerd op: 17 november 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Assen | Dagje uit | Museum | Stedentrip

Vanaf mijn vroege jeugd kan ik me goed herinneren dat ik mee ging naar musea, en niet grote mensen musea, maar kindermusea.

Op woensdagmiddag ging ik vaak met mijn mama naar het museum Kinderwereld in Roden. Ze hadden daar toen fietsen met één groot wiel, en één klein wiel, heel spannend om op te fietsen. Ook kan ik mij houten tollen herinneren, die je met een touwtje moest slaan om hem te laten draaien. Net als de metalen hoepels, ik weet niet helemaal meer hoe je die ook alweer gebruikte.

Niet alleen het museum in Roden bezochten we, ook het Drents museum kan ik me goed herinneren. Er was een speciaal kindermuseum, je kon daar van alles doen, en beleven. wat me daar vooral is bijgebleven? Het koffiemalen, Het zakje koffie rook altijd zo lekker!!

Ik zag op de site van het Drents museum dat het kindermuseum op het moment verbouwd wordt, ik hoop eigenlijk (voor de nostalgie) dat het koffiemalen weer opgenomen wordt in het kindergedeelte. Ruiken kinderen tegenwoordig nog wel eens ”echte” koffie?

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van een museumjaarkaart, ook mijn man heeft er 1 en we lopen dus regelmatig her en der een museum in. Zodoende heb ik er al een aantal gezien.

Het leek me leuk om daar iets mee te doen. Wat zouden jullie als lezer willen weten over een museum voor je het zelf bezoekt? Dit mogen allerlei uiteenlopende dingen zijn, ik sta open voor ideeën. Het lijkt me leuk om 1x in de week een vast onderdeel te maken ”museumtips”.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

5 Reacties

 1. Linda

  Ik zou graag willen weten welk museum jouw favoriet is? Moeilijke vraag misschien 😉

  Antwoord
 2. theteenagelifeguide

  Hey, ik heb je genomineerd voor de liebster award! Ga even een kijke nemen voor de vragen op mijn blog!
  Liefs ❤❤❤

  Antwoord
 3. verawandelt

  Hallo Jeanine, zullen de tips met name in de omgeving Assen moeten zijn of ben je ook geïnteresseerd in daarbuiten?

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Daarbuiten is ook zeker goed. We vinden het leuk om in andere steden rond te kijken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest