Blog

Musea.
Gepubliceerd op: 17 november 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Assen | Dagje uit | Museum | Stedentrip

Vanaf mijn vroege jeugd kan ik me goed herinneren dat ik mee ging naar musea, en niet grote mensen musea, maar kindermusea.

Op woensdagmiddag ging ik vaak met mijn mama naar het museum Kinderwereld in Roden. Ze hadden daar toen fietsen met één groot wiel, en één klein wiel, heel spannend om op te fietsen. Ook kan ik mij houten tollen herinneren, die je met een touwtje moest slaan om hem te laten draaien. Net als de metalen hoepels, ik weet niet helemaal meer hoe je die ook alweer gebruikte.

Niet alleen het museum in Roden bezochten we, ook het Drents museum kan ik me goed herinneren. Er was een speciaal kindermuseum, je kon daar van alles doen, en beleven. wat me daar vooral is bijgebleven? Het koffiemalen, Het zakje koffie rook altijd zo lekker!!

Ik zag op de site van het Drents museum dat het kindermuseum op het moment verbouwd wordt, ik hoop eigenlijk (voor de nostalgie) dat het koffiemalen weer opgenomen wordt in het kindergedeelte. Ruiken kinderen tegenwoordig nog wel eens ”echte” koffie?

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van een museumjaarkaart, ook mijn man heeft er 1 en we lopen dus regelmatig her en der een museum in. Zodoende heb ik er al een aantal gezien.

Het leek me leuk om daar iets mee te doen. Wat zouden jullie als lezer willen weten over een museum voor je het zelf bezoekt? Dit mogen allerlei uiteenlopende dingen zijn, ik sta open voor ideeën. Het lijkt me leuk om 1x in de week een vast onderdeel te maken ”museumtips”.

 

 

 

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

5 Reacties

 1. Linda

  Ik zou graag willen weten welk museum jouw favoriet is? Moeilijke vraag misschien 😉

  Antwoord
 2. theteenagelifeguide

  Hey, ik heb je genomineerd voor de liebster award! Ga even een kijke nemen voor de vragen op mijn blog!
  Liefs ❤❤❤

  Antwoord
 3. verawandelt

  Hallo Jeanine, zullen de tips met name in de omgeving Assen moeten zijn of ben je ook geïnteresseerd in daarbuiten?

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Daarbuiten is ook zeker goed. We vinden het leuk om in andere steden rond te kijken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest