Blog

Giethoorn
Gepubliceerd op: 31 augustus 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit

Eindelijk weer echt zomer in ons mooie landje. De laatste week van onze vakantie hadden we geluk met een officieuze ”hittegolf”. Wij wilden graag bootje varen en waar kan je dat beter doen dan in Giethoorn? Volle goede moed zijn wij daar heen gereden.

Het begon goed, wij hebben een gratis parkeerplek weten te bemachtigen (of dit helemaal legaal was weten we nog steeds niet…) Maar het heeft gewerkt. Vervolgens zijn wij het dorp in gelopen, de drukte viel ons mee. Waarschijnlijk zaten alle mensen die er waren op een bootje want er was geen boot meer te bemachtigen. We hebben er maar een wandelende tocht van gemaakt. Het welkome briesje maakte het heerlijk aangenaam. Het blijft een leuk dorp, met prachtige bruggetjes, huisjes en bijgebouwen. De appeltaart en koffie was ook erg prima!

Leuk weetje

De naam Giethoorn, De pioniers zouden veel geitenhoorns gevonden hebben van door de stormvloed van 1170 vanuit de Zuiderzee omgekomen geiten. Volgende deze verklaring zouden zij hun nederzetting Geytenhorn genoemd hebben. Later werd dat Geythorn, en dankzij het dialect is het Giethoorn geworden (bron Wikipedia)

 

We willen nog steeds graag een keer bootje varen, dan maar reserveren de volgende keer.

(foto’s gemaakt met mijn telefoon… )

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

6 Reacties

 1. Angelina

  Giethoorn is zeker prachtig! Leuk ook om nu te weten waar de naam vandaan komt!

  Antwoord
 2. natuurfreak

  Ik ben verleden jaar ook een weekend naar Giethoorn geweest wat een heerlijke natuur daar We hebben er heerlijk gewandeld en bootje gevaren

  Antwoord
 3. Maritpearl

  Gezellig daar, ik ben dinsdag er nog geweest toen was het heel rustig. Gelukkig kun je er ook heerlijk rondlopen en terrasjes pakken, vervelen doe je er niet.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Weperbult – ommetje lopen op de grens van Friesland

Weperbult – ommetje lopen op de grens van Friesland

Zondagmiddag rond een uur of vier, waar gaan wij even een rondje wandelen? Na een blik op de kaart zie ik dat er op een kleine 15 minuten rijden een mooi gebiedje ligt. 100x zijn wij hier al langs gereden op weg naar andere bestemming. Nu zetten wij de auto op de...

Lees meer
Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

De laatste kans om te wandelen in de zon, langs het strand en door de duinen. Het is de laatste woensdag van deze zomer. Wat een bizarre zomer, wat is het een warme laatste zomerdag. Peter en ik zijn een midweek in Petten. Geen actieve vakantie, met mooie stukken...

Lees meer

Pin It on Pinterest