Giethoorn

Eindelijk weer echt zomer in ons mooie landje. De laatste week van onze vakantie hadden we geluk met een officieuze ”hittegolf”. Wij wilden graag bootje varen en waar kan je dat beter doen dan in Giethoorn? Volle goede moed zijn wij daar heen gereden.

Het begon goed, wij hebben een gratis parkeerplek weten te bemachtigen (of dit helemaal legaal was weten we nog steeds niet…) Maar het heeft gewerkt. Vervolgens zijn wij het dorp in gelopen, de drukte viel ons mee. Waarschijnlijk zaten alle mensen die er waren op een bootje want er was geen boot meer te bemachtigen. We hebben er maar een wandelende tocht van gemaakt. Het welkome briesje maakte het heerlijk aangenaam. Het blijft een leuk dorp, met prachtige bruggetjes, huisjes en bijgebouwen. De appeltaart en koffie was ook erg prima!

Leuk weetje

De naam Giethoorn, De pioniers zouden veel geitenhoorns gevonden hebben van door de stormvloed van 1170 vanuit de Zuiderzee omgekomen geiten. Volgende deze verklaring zouden zij hun nederzetting Geytenhorn genoemd hebben. Later werd dat Geythorn, en dankzij het dialect is het Giethoorn geworden (bron Wikipedia)

 

We willen nog steeds graag een keer bootje varen, dan maar reserveren de volgende keer.

(foto’s gemaakt met mijn telefoon… )

6 gedachten over “Giethoorn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: