Amaryllis
Amaryllis

De ”Kerstbloeier” bij uitstek, voor zover bij mij bekend is. Toen de amaryllis na de kerst was uitgebloeid wilde ik proberen om hem te laten ”over winteren”. Ik heb hem in de glazen vaas laten staan, de steel van de bloem afgesneden, en onder de trap in de koude hal gezet. De bladeren werden op een gegeven moment ook geel, dus die heb ik ook maar weggehaald. Ik had weinig hoop op een goede afloop.

Maar tot mijn grote verassing: hij begon nieuw blad te zetten, een week of 6 geleden. Ik heb hem buiten neer gezet onder een afdakje, waar het behaaglijk warm is. Ook volgde er een knop. Het zal toch niet….

Het zal toch wel, hij bloeit! En hoe… een mooie dubbele witte bloem. En het is augustus, ik vind het zo leuk!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of hij nog een rondje mee kan na deze bloei periode. Ik ga mijn best doen om hem nog een keer te laten bloeien. En rond de kerst koop ik er gewoon nog 1…

Geef een reactie

10 Reacties

 1. Angelina

  Super dat het gelukt is.. Hij is prachtig! Ik moet zeggen de witte amaryllis is wel echt de mooiste wat mij betreft!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, zo blij mee. Echt leuk! Ik zat voor komende kerst te denken aan een hard roze.. Maar ik heb nog 3 maand om een keuze te maken. 😉

   Antwoord
 2. herman bijker

  dit is je goed gelukt je hebt het in je vingers …..hij is mooi

  Antwoord
 3. Jelly

  Gaan in oktober bij de tulpenboer/ kweker in Callantsoog eentje voor je kopen…kijken wat je daar me kan.
  Deze heb je met zorg behandeld, denk ik..hij is prachtig!!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, dat lijkt me wel een goed idee! Of 2… Ik vind ze echt heel mooi!

   Antwoord
   • Jelly

    2 kan ook, ze hebben daar mooie kleuren, ook combinatie kleuren

    Antwoord
 4. marjolein

  Knap gedaan, je hebt gewoon een Amaryllis gerecycled! Hij is mooi, nog veel plezier er mee! grtjs

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest