Blog

Kamperen
Gepubliceerd op: 24 augustus 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Het is een hele toestand, kamperen. Je moet van alles meeslepen, niks vergeten, hopen dat alles het doet en dat er niks lek is.

We zijn vertrokken naar het Zwart Woud in Zuid Duitsland. We hadden niet heel veel vastgelegd, op de bonnefooi heeft zo zijn charme. Gelukkig was er een plekje op de camping voor ons. De tent, die nieuw uit de doos kwam, was compleet en niet lek! Heel prettig.

We wisten wel waar we naar toe wilden rijden, dus hadden we ook een klein beetje onderzoek gedaan naar de leuke uitjes in de omgeving van de camping. Freiburg stond met stip boven aan de ”to-do-list” en zodoende reden we naar Freiburg….

Freiburg am breisgau

We zijn in de altstadt gebleven, daar was al genoeg moois te zien. Zoals de Münster, de mooie dom. Deze stond helaas wel in de steigers. Wij kwamen tijdens onze wandeling kleine kanaaltjes tegen, Freiburger Bächle genoemd, winkeliers maken hier dankbaar gebruik van om hun waren in /op tentoon te stellen. vroeger hadden ze een functie als watervoorziening van de stad.

In Freiburg is ook een groot park waar je kan rondhangen, wandelen, en spelen in de speeltuin (mits je klein genoeg bent). Het was die dag prachtig weer dus hebben we daar even een sapje gedronken en foto’s gemaakt met de nieuwe camara (Yes!).

Triberg

Triberg is beroemd om zijn prachtige watervallen. Het is een pittige klim, uiteraard moésten we helemaal naar boven. De watervallen zijn (één van) de hoogste watervallen van Duitsland. Verder zijn er in het dorp veel souvenirwinkels. Die er ook wel weer ”aantrekkelijk” uit zien met de prachtige gevels.

 

De nieuwe camera die mee was op vakantie gaf me goed de gelegenheid om een beetje te spelen met sluitertijden.” Uit de hand” foto’s maken met een lange sluitertijd is bijna niet te doen. Ik spaar alweer voor een statief. 😉

Feldberg

De Feldberg beklimmen is een optie, gelukkig gaan er ook skiliften naar boven. Wandelen vind ik best leuk, maar niet als het tig kilometer klimmen is, bovendien had ik nog last van de watervallenklim. 😉 Eenmaal boven is het uitzicht erg prachtig! Het dak van de wereld, zo voelt het bijna.. helaas was het op een zonovergoten dag toch niet helemaal helder. Wel hebben we het puntje van de Mont Blanc kunnen zien. Koffie drinken op zo’n hoogte is wel erg leuk!

Donaueschingen

Mijn favorite uitje van deze vakantie. In Donaueschingen ontspringt de donau, er is een schlosspark en prachtig gekleurde huizen.

Op mijn facebookpagina komen alle foto’s van dit dorpje te staan. Zoals de mooie muziekanten die voor het raadhuis staan. Er is in het verleden een grote stadsbrand geweest, na die brand is er in 1910 het raadhuis is jugendstil herbouwd. Het blauwe gebouw is het raadhuis. Alle huizen en gebouwen hebben een andere vrolijke kleur. Zelf is de regen blijf je hier vrolijk!

Waldkirch

Daar vind je Schwarzwaldzoo een klein dierenpark, entree is 5 euro. De dieren die je kan tegenkomen zijn uilen, valken, vosjes, neusberen, nertsen, lynxen (helaas waren ze aan het slapen) en wasberen (ook verstopt) We hebben er anderhalf uur rond gelopen, het dierenpark ligt aan de voet van de berg, dus het was weer klimmen geblazen.

In het dorpje kan je ook een boomkroonpad lopen, dit hebben we niet gedaan, in plaats daarvan zijn we naar het park gelopen die aan de voet van de dierentuin ligt.

En of het kamperen goed gegaan is? Het gasstel bleek het niet te doen, het luchtbed is lek geraakt, één stoel is gesneuveld en als klap op de vuurpijl duurde de terugweg 2 uur langer dan we bedacht hadden. Maar we hebben het volbracht! 😉

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

4 Reacties

 1. Angelina

  Ziet er uit als een heerlijke vakantie! Prachtige foto’s!

  Antwoord
 2. marjolein

  Even lekker op roet met je nieuwe speeltje! Ben benieuwd welke het is geworden!
  Leuke foto’s heb je er al mee gemaakt! Fijne vakantie nog, grtjs 😉

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Het is een systeemcamera geworden. Sony alpha 6000. Het is echt een fijne camera. Het grote ontdekken is in volle gang! Super leuk.. 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dierentuin Aken (DL) – JaJoFotografie - […] onze kampeervakantie hebben wij ook al eens een Duitse dierentuin […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Weperbult – ommetje lopen op de grens van Friesland

Weperbult – ommetje lopen op de grens van Friesland

Zondagmiddag rond een uur of vier, waar gaan wij even een rondje wandelen? Na een blik op de kaart zie ik dat er op een kleine 15 minuten rijden een mooi gebiedje ligt. 100x zijn wij hier al langs gereden op weg naar andere bestemming. Nu zetten wij de auto op de...

Lees meer
Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

De laatste kans om te wandelen in de zon, langs het strand en door de duinen. Het is de laatste woensdag van deze zomer. Wat een bizarre zomer, wat is het een warme laatste zomerdag. Peter en ik zijn een midweek in Petten. Geen actieve vakantie, met mooie stukken...

Lees meer

Pin It on Pinterest