Blog

Gladiolen.
Gepubliceerd op: 4 augustus 2016
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: fotografie | Tuin

Afgelopen voorjaar heb ik een paar gladiolen bollen gekocht. Samen met wat fresia’s heb ik ze in een grote pot gezet.

Al redelijk snel kwamen de eerste tekenen van groei. De fresia’s kwamen eerst, mooie gele bloemen kreeg ik te zien. Vervolgens lieten ook de gladiolen zich zien, deze waren echter wel zo zwaar dat ze heel erg gingen hangen.

Wijze raad van oma: Als je de bolletjes poot, kan je beter meteen een stukje gaas rond om de bol zetten, dan groeit de bloem daar mooi in/uit, en blijft hij recht(er) op staan.

Volgend jaar maar eens proberen oma’s raad op te volgen. Wellicht werkt het. Verder zien we in de tuin nog weinig bloeien, dit komt omdat we bezig zijn met het maken van een tuin. De contouren worden langzaam zichtbaar. Er staat een nieuw tuinhuis, met overkapping. Er komen ook mooie plantenbakken. We hopen volgend jaar te kunnen genieten van een geheel gerestylede tuin.

Wordt vervolgd.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

4 Reacties

 1. Maritpearl

  Leuk! ook met de waterdruppels geeft een mooi effect

  Antwoord
 2. Angelina

  Ben benieuwd of de tip van oma werkt! Maar dat horen we dan volgend jaar natuurlijk 🙂 en met de tuin van jullie komt het vast helemaal goed!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

Wandelen in Petten aan zee – Noord – Holland

De laatste kans om te wandelen in de zon, langs het strand en door de duinen. Het is de laatste woensdag van deze zomer. Wat een bizarre zomer, wat is het een warme laatste zomerdag. Peter en ik zijn een midweek in Petten. Geen actieve vakantie, met mooie stukken...

Lees meer
Gastblog: Interieur en meer – Kim @onesixty1

Gastblog: Interieur en meer – Kim @onesixty1

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest