Den-Haag
Den-Haag

In Den-Haag daar woont een graaf, en zijn zoon heet Jantje. En die Jantje hebben we ontmoet, lief jongetje is het, hij lijkt een beetje op ”ons Bartje”, maar hij is net even anders. Van bruine bonen heeft hij nog nooit gehoord.

Jantje woont in een prachtige stad. In 2 dagen heb je echt niet genoeg tijd om alles te kunnen zien. Na 2,5 uur treinreizen zijn we maar eens begonnen met koffie op het plein. Vervolgens zijn we via het binnenhof het hofkwartier ingelopen. In dit deel van de stad zijn tal van kleine winkeltjes en boektiekjes. Ook paleis Noordeinde, met zijn prachtige paleistuin ligt hier.                                                                                                                    (In deze buurt zijn 4 wandelingen… helaas lees ik dat nu pas…mag ik terug?)

Na een mooie rondwandeling langs de koninklijke stallen zijn we uiteindelijk in ons hotel aanbeland. Het was zo’n dag waarop de zon niet echt de overhand had, maar de warmte wel degelijk aanwezig was. Zweten dus.

Als je in Den-Haag bent, vraag dan in je hotel, of VVV naar een dagkaart voor het openbaar vervoer. Voor 6,50 reis je de hele dag met de tram en/of bus door Den-Haag & Scheveningen.

Scheveningen stond bij ons voor dag twee op het programma. We hebben eerst op de  boulevard koffie gedronken, daarna zijn we naar Sealife gegaan. De onderwaterwereld is prachtig. Erg leuk om door de tunnel te lopen, en ze vissen over je heen te zien zwemmen. Foto’s maken  is daar wel echt een uitdaging. Als ik straks mijn nieuwe camera heb moeten we toch echt nog eens heen. 😉 Ook leuk, ze hebben 2 otters, en als er iets schattig is zijn het otters, althans, vind ik.

Uiteraard zijn we de pier op geweest, Je hebt vanaf daar een mooi uitzicht op het Kurhaus. Daar een keer slapen lijkt me ook een feestje. Terwijl wij over de boulevard liepen kwamen we beelden tegen, zomaar ”los” op de boulevard. Dit is onderdeel van Beelden aan zee, een museum in Scheveningen. Dit staat ook nog op ons to-do lijstje voor ons volgende bezoek.

Dat volgende bezoek moet wel bijna een week zijn. Er is zoveel te doen en te zien.

Jeanine.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

9 Reacties

 1. Jelly

  Mooi verhaal en wederom prachtige foto’s ! Wat heerlijk dat er zoveel moois te zien is en dat 2,5 uur bij ons vandaan!!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Bedankt. Ach ja wat is 2,5 uur in de trein kan je lekker zitten en kijken.

   Antwoord
 2. Linda

  Mooie foto’s weer! Vooral die laatste vind ik erg mooi.
  Ik wil ook naar Sealife!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Het is echt een aanrader Sealife. Maar als je er bent zou ik ook een rondje Den-Haag doen. Mooie stad.

   Antwoord
 3. Linda

  Mooie foto’s! Vooral die laatste vind ik erg mooi.
  Ik wil ook naar Sealife!

  Antwoord
 4. natuurfreak

  Prachtige foto’s van den Haag.Bedankt om mijn blog te volgen

  Antwoord
 5. verawandelt

  Beste Jeanine, leuk om jouw blog te lezen over Den Haag met een mooie afwisseling van stad en strand. Hopelijk heeft mijn blog over Thuisvakantie jullie geïnspireerd voor een volgend bezoek. Groeten Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, ik heb leuke ideeën gelezen. Niet alleen over Den-Haag, maar Delft en leiden lijkt mij ook nog erg leuk om te bezoeken. Het schip in Amsterdam heb ik al eens bezocht. Ik bleef lezen.. Echt leuk!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Summertime – Tag – jajofotografie - […] leuke stad en overnachten daar. Via spoordeelwinkel.nl boek ik dat vaak. Vorig jaar bezochten we Den – Haag, daar…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest