Den-Haag

In Den-Haag daar woont een graaf, en zijn zoon heet Jantje. En die Jantje hebben we ontmoet, lief jongetje is het, hij lijkt een beetje op ”ons Bartje”, maar hij is net even anders. Van bruine bonen heeft hij nog nooit gehoord.

Jantje woont in een prachtige stad. In 2 dagen heb je echt niet genoeg tijd om alles te kunnen zien. Na 2,5 uur treinreizen zijn we maar eens begonnen met koffie op het plein. Vervolgens zijn we via het binnenhof het hofkwartier ingelopen. In dit deel van de stad zijn tal van kleine winkeltjes en boektiekjes. Ook paleis Noordeinde, met zijn prachtige paleistuin ligt hier.                                                                                                                    (In deze buurt zijn 4 wandelingen… helaas lees ik dat nu pas…mag ik terug?)

Na een mooie rondwandeling langs de koninklijke stallen zijn we uiteindelijk in ons hotel aanbeland. Het was zo’n dag waarop de zon niet echt de overhand had, maar de warmte wel degelijk aanwezig was. Zweten dus.

Als je in Den-Haag bent, vraag dan in je hotel, of VVV naar een dagkaart voor het openbaar vervoer. Voor 6,50 reis je de hele dag met de tram en/of bus door Den-Haag & Scheveningen.

Scheveningen stond bij ons voor dag twee op het programma. We hebben eerst op de  boulevard koffie gedronken, daarna zijn we naar Sealife gegaan. De onderwaterwereld is prachtig. Erg leuk om door de tunnel te lopen, en ze vissen over je heen te zien zwemmen. Foto’s maken  is daar wel echt een uitdaging. Als ik straks mijn nieuwe camera heb moeten we toch echt nog eens heen. 😉 Ook leuk, ze hebben 2 otters, en als er iets schattig is zijn het otters, althans, vind ik.

Uiteraard zijn we de pier op geweest, Je hebt vanaf daar een mooi uitzicht op het Kurhaus. Daar een keer slapen lijkt me ook een feestje. Terwijl wij over de boulevard liepen kwamen we beelden tegen, zomaar ”los” op de boulevard. Dit is onderdeel van Beelden aan zee, een museum in Scheveningen. Dit staat ook nog op ons to-do lijstje voor ons volgende bezoek.

Dat volgende bezoek moet wel bijna een week zijn. Er is zoveel te doen en te zien.

Jeanine.

 

 

 

 

 

 

10 gedachten over “Den-Haag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: